Selecteer een pagina

Het 3DEXPERIENCE® Platform

Geïntegreerd samenwerken aan productinnovatie in de cloud

Dé cloudoplossing van Dassault Systèmes voor engineers, ontwerpers en alle andere belanghebbenden.

R

Sneller en beter

Productinnovaties sneller, binnen budget én tiptop op de markt brengen. Dat wil je en kun je. Tackel al je uitdagingen in de ontwikkelketen nu met het 3DEXPERIENCE® Platform van Dassault Systèmes.

R

Altijd verbonden en in control

Op het 3DEXPERIENCE® Platform verbind je mensen, data en processen digitaal en real-time met elkaar. Je kunt zo alle activiteiten rondom productinnovaties heel strak managen. Vanaf het allereerste idee tot de uiteindelijke realisatie.

R

Iedereen aangehaakt

Bovendien kun je via dit cloudplatform alle stakeholders tijdens alle fases informeren en ermee samenwerken. Uiteraard krijgt elke partij alleen die informatie en rechten die voor hem van belang zijn. Ketenbeheer in optima forma.

w

Ik wil meer informatie over 3DEXPERIENCE® of contact met een adviseur

p

Ik ben geïnteresseerd in 3DEXPERIENCE® Works

De kracht van 3DEXPERIENCE® met SOLIDWORKS

SOLIDWORKS en het 3DEXPERIENCE® Platform

Al enkele jaren is het mogelijk om je SOLIDWORKS CAD software te koppelen aan het 3DEXPERIENCE Platform met de Connector rol. Daardoor kan je je ontwerpbestanden opslaan in de cloud zodat ze niet meer verloren kunnen gaan en heb je overal toegang tot deze data

  3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS Offers

  Sinds begin 2020 zijn er speciale 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS Offers. Dit zijn bundels van SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium aangevuld met rollen die de engineeringafdeling verbinden met andere stakeholders. De SOLIDWORKS licenties installeer je lokaal, maar hebben als het ware een ingebakken koppeling naar de cloud.

  Wat is het 3DEXPERIENCE® Platform

  Het 3DEXPERIENCE® Platform is de cloudoplossing van Dassault Systèmes voor de engineeringketen. Het biedt ontzettend veel mogelijkheden voor gegevensuitwisseling en samenwerken, maar ook voor het modelleren en valideren van nieuwe producten

  Meer weten over 3DEXPERIENCE®?

  Meer weten over het 3DEXPERIENCE® Platform van Dassault Systèmes? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Of bel onze adviseurs op 0418-510 557. Je mag ons ook mailen op [email protected].

  3DEXPERIENCE® Platform – ‘All together now!’

  Hoe werkt het 3DEXPERIENCE® Platform?

  Het 3DEXPERIENCE® Platform is een cloudoplossing. Via een webbrowser, zoals Google Chrome, log je in en heb je toegang tot dashboards, bestanden, communities en meer. Alle stakeholders werken zo samen in de cloud aan nieuwe producten en productvernieuwingen. Ze weten wat ze moeten weten en kunnen hun eigen taken doen, altijd en overal.

  Apps en rollen
  Alle functies worden mogelijk gemaakt door cloud-app versies van bekende software zoals SOLIDWORKS, SIMULIA en ENOVIA. Toegang tot deze apps is geregeld via rollen. Elke gebruiker van het 3DEXPERIENCE® Platform heeft een of meerdere rollen waaraan specifieke apps zijn gekoppeld.

  Alles van Dassault Systèmes
  Er zijn heel veel rollen voor alle mogelijke gebruikersprofielen, van scheepsbouw tot productie optimalisatie, van marketing tot duurzaamheid, en van rapportage tot project management. Alle oplossingen van Dassault Systèmes zijn beschikbaar op het 3DEXPERIENCE® Platform.

  Je eigen omgeving
  Elk bedrijf dat het 3DEXPERIENCE® Platform gebruikt, krijgt daarop zijn eigen omgeving, een zogenaamde tenant. Deze is alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers van binnen en desgewenst buiten het bedrijf. Omdat 3DEXPERIENCE® in de cloud draait, heb je als gebruiker met een internetverbinding overal toegang tot je eigen tenant, ook via smartphone of tablet.

  Any time, any place

  • Online toegang, via pc, smartphone en tablet 
  • Al je ontwerpdata veilig opgeslagen in de cloud  
  • Eenvoudig autorisaties instellen via gebruikersrollen

  Samenwerken

  • Alle (interne en externe) stakeholders verbonden
  • Data-gedreven communiceren met alle partijen  
  • Intuïtieve gebruikerservaring

  Databeheer

  • Efficiënt beheer van technische en ontwerpdata 
  • Plannen, beheren en optimaliseren van projecten  
  • Perfecte integratie SOLIDWORKS 3D CAD 

  To the cloud or not to the cloud?

  Net als Dassault Systèmes zijn wij ervan overtuigd dat de cloud de toekomst is. Maar wanneer is je bedrijf eraan toeDat hangt ervan af wat je het belangrijkste vindt. 

  Performance
  Internetverbindingen zijn vaak nog niet snel genoeg om 3D-modelleerwerk geruisloos in de cloud te doen. Niet iedereen zit op glasvezel. Een lokaal geïnstalleerde SOLIDWORKS CAD licentie blijft voor ontwerpen voorlopig onverslaanbaar. 

  Aan de andere kant bieden cloudoplossingen voor virtueel testen zoals SIMULIAWorks, een significant voordeel. Je stelt de parameters in en de berekening gebeurt in de cloud in plaats van op je workstation. Zo kun jij lekker verder werken.

  Kosten of maatwerk?
  Besparen op hardware, energie en IT maintenance kan een andere reden zijn voor een cloud-first strategie. Voor data Management op het 3DEXPERIENCE® Platform heb je immers geen eigen server nodig.

  Wil je bestandsbeheer volledig naar eigen inzicht inrichten? Of wil je per se een dedicated IT infrastructuur? Dan is data management op het 3DEXPERIENCE® Platform niet voor jou bestemd.

  Kortom, het 3DEXPERIENCE® Platform mag als je er klaar voor bent, maar het hoeft niet. Dassault Systèmes, SOLIDWORKS en wij blijven de SOLIDWORKS on-premise licenties gewoon leveren en ondersteunen.

  3DEXPERIENCE® Works verbindt mensen, ideeën, gegevens en oplossingen in een online samenwerkingsomgeving en geeft een holistische real-time inzicht op de bedrijfsactiviteit en ecosysteem.

  Waarom SOLIDWORKS via Design Solutions?

  SOLIDWORKS training

  Bekijk het trainingsaanbod voor alle SOLIDWORKS pakketten. Ons trainingsmateriaal is altijd up-to-date en in veel gevallen Nederlandstalig.

  Naar trainingen >

  Helpdesk

  Onze gecertificeerde SOLIDWORKS experts helpen je vlug en adequaat, zodat je ontwerpproces snel terug op schema ligt.

  Naar helpdesk >

  SOLIDWORKS seminars

  Tijdens onze goedbezochte technische seminars leer je alles over de mogelijkheden van de diverse SOLIDWORKS pakketten.

  Naar agenda >

  Consultancy

  Laat een van onze ervaren experts checken of je alles uit SOLIDWORKS haalt en advies uitbrengen voor slimme verbeteringen.

  Naar consultancy >

  Implementatie

  Onze ervaring op implementatiegebied staat garant voor een optimaal werkende SOLIDWORKS installatie op maat.

  Meer informatie >

  Upgrades

  Gun jezelf de zekerheid van helpdesksupport en de allerlaatste updates en features met een SOLIDWORKS onderhoudscontract.

  Naar onderhoudscontracten >