Selecteer een pagina

SOLIDWORKS CONSULTANCY

De allerbeste SOLIDWORKS gecertificeerde consultants van Design Solutions helpen je effectief met jouw vraag of uitdaging.

Consultancy bij Design Solutions

Altijd met een proactieve, no-nonsense aanpak en op basis van jarenlange ervaring. We leveren SOLIDWORKS consultancydiensten om je verder te helpen. Op locatie en altijd toegespitst op jouw behoefte en doel.

Implementatie

Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning bij de implementatie van de SOLIDWORKS die wij je leveren. Van de initiële inventarisatie van je wensen tot de livegang en desgewenst een afgebakende periode on-site nazorg, wij zijn in elk stadium je betrouwbare implementatiepartner.

Tijdens het implementatietraject adviseren we om goed te kijken naar de plaatsing in het IT-landschap. Onze experts helpen je graag bij het realiseren van een optimale integratie met bijvoorbeeld SOLIDWORKS Manage en DriveWorks Design Automation.

Hulp nodig bij een implementatie? Vul onderstaand formulier in. 

Integratie

Je ontwerpafdeling leeft niet op een eiland. Productie, Accounting en Marketing ook niet. Logisch dat je de systemen die ze gebruiken aan elkaar wilt koppelen, zodat gegevens moeiteloos uitgewisseld worden. De efficiëntie neemt toe, het aantal fouten neemt af en de kosten gaan omlaag.

Wij hebben ervaring met het realiseren van koppelingen tussen SOLIDWORKS PDM en verschillende ERP-systemen waaronder Ridder iQ en SAP. Van een eenvoudige interface om handmatig gegevens op te halen tot een volautomatische koppeling die real-time data overpompt. Jij bepaalt.

Hulp nodig bij een koppeling met SOLIDWORKS? Vul onderstaand formulier in. 

Optimalisatie

Wellicht presteert je SOLIDWORKS implementatie niet meer zoals je verwacht. Het inladen van een grote samenstelling of uitvoeren van een render duurt langer dan zou moeten. Misschien zijn er kleine wijzigingen in de instellingen gedaan, is je hardware inmiddels verouderd, of je wilt gewoon de zekerheid dat je de optimale SOLIDWORKS set-up hebt voor jouw budget.

Onze ervaren experts kennen de ins en outs van SOLIDWORKS en kunnen je hier uitstekend bij helpen. Een paar kleine systeemtweaks of shortcuts in je manier van werken maken wellicht al een groot verschil. Wie weet helpt een andere grafische kaart je uit de brand. Wat het ook is, je krijgt van onze experts een eerlijk advies waarmee je alles uit SOLIDWORKS kunt halen.

Alles uit jouw SOLIDWORKS laten halen? Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsscan

Wil je weten of je SOLIDWORKS optimaal inzet? Onze bedrijfsscan biedt uitkomst! Een ervaren Design Solutions consultant brengt je processen en bedrijfsdoelen in kaart en welke rol SOLIDWORKS daarin speelt. Interviews met gebruikers, analyse van SOLIDWORKS ontwerpdata en eventueel een kennistest leveren waardevolle inzichten op.

Aan de hand van deze inventarisatie stelt onze expert een rapport samen met concrete aanbevelingen voor verbeteringen. Bijvoorbeeld over de werkwijze, de samenwerking tussen afdelingen, kennisgaten en mogelijke integraties. Ons doel daarbij is je te helpen meer waarde uit je SOLIDWORKS implementatie te halen door de efficiëntie te verhogen en je kosten te verlagen.

Interesse in een rapportage? Vul onderstaand formulier in. 

Wist je dat?

Design Solutions is volledig SOLIDWORKS gecertificeerd. Tijdens 3DEXPERIENCE World 2020 ontvingen we maar liefst 12 awards als beloning voor onze inzet, technische kennis, ondersteuning en overall performance. Net als vorig jaar behielden we niet alleen onze Elite Reseller status, maar ontvingen we ook de SOLIDWORKS Diamond Club Award.

Nieuw: Visualisatiedienst

Jouw CAD-ontwerp superrealistisch laten renderen? Dat kan.

Geef je klanten al in de ontwerpfase een goede indruk van het beoogde eindproduct. Met SOLIDWORKS Visualize kun je 3D ontwerpen perfect grafisch visualiseren. Heb je niet de expertise in huis om te werken met deze geavanceerde rendersoftware? Of focus je liever op je core business? Maak dan gebruik van onze handige Visualisatie Dienst.

Onze experts maken van je SOLIDWORKS 3D model met Visualize een superrealistische animatie of foto. Ook kunnen zij een complete virtuele showroom voor je inrichten. Je klanten bekijken dan op hun gemak online al jouw belangrijke producten. Tot in detail. Ideaal voor op je website en op YouTube. 

Voorbeeld

Bekijk een door ons gemaakte animatie van een product van Alpha Deuren met SOLIDWORKS Visualize:

Interesse?

Vul onderstaand formulier in.

Wat vinden onze klanten?

4,7 26 reviews

 • Avatar Vladimir Yaroshenko ★★★★★ 11 maanden geleden
  Een paar jaar geleden heb ik de eerste Solidworks licentie gehuurd via Design Solutions, waarna ik veel meer kreeg dan alleen een licentie. De service … Lees meer van dit bedrijf staat heel hoog in het vaandel. Bij elke stap, van installatie tot het oplossen van problemen (o.a. met mijn laptop) heeft het personeel van Design Solutions mij enorm geholpen. Elke vraag die ik tot nu toe had is binnen de kortste tijd beantwoord. Dit is dan ook de reden dat ik besloten heb om een licentie via dit bedrijf te kopen.
  Iedereen die te maken krijgt met het werken in Solidworks krijgt ook te maken met situaties waarin het even niet meezit. Uit de grond van mijn hart denk ik ook Design Solutions je met elk probleem kan helpen.
  6 sterren!
 • Avatar Eric Louwers ★★★★★ een jaar geleden
  Als startende ondernemer ben ik terecht gekomen bij Design Solutions. Daar heeft Chantal mij geholpen bij het krijgen van een entrepreneurs programma. … Lees meer Regelmatig contact gehad over hoe het programma beviel en wat de stand van zaken was, ten tijde van het einde van het entrepreneurs programma. Ook daar waren ze flexibel met het vinden van een juiste oplossing
 • Avatar Nathan Gutz ★★★★★ een jaar geleden
  Ik heb voor de designer van mijn startup SOLIDWORKS Premium gekocht. Dit was nieuw voor mij, dus hiervoor had ik wat extra support nodig. Design Solutions … Lees meer heeft mij perfect geholpen, waardoor we nu al een tijdje up&running zijn. Thanks!
 • Avatar Stefan Kuhlman ★★★★★ 2 jaar geleden
  Design Solutions is een bedrijf die erg goed is in het geven van trainingen. Ze nemen alle tijd voor je en is echt een aanrader.
  De sales Chantal Schipperheijn
  … Lees meer is erg vakkundig en geeft het juiste advies op maat. Wij zijn erg blij met deze partnerschap en er zullen nog meer trainingen gaan volgen. Stefan Kuhlman/Summit Europe CV.

Bekijk alle reviews Schrijf een review

Waar mogen we jou bij helpen?

Laat het ons weten via onderstaand formulier.

“Als één van de slechts 20 SOLIDWORKS Elite Resellers ter wereld, won Design Solutions tijdens 3DEXPERIENCE World 2020 maar liefst 12 awards. Eén daarvan was voor het behalen van mijn status als Elite Application Engineer. Trots!”

Jeroen van der Burg