Wil jij een belangrijke spil zijn tussen de medewerkers en de Sales Director en wil jij daarnaast je commerciële kwaliteiten benutten om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verdere succes van Design Solutions? Dan zoeken wij jou!

Wat is je uitdaging?

Als Coördinator Commerciële Binnendienst geef jij sturing aan onze groeiende afdeling verkoop binnendienst. Jij draagt zorg voor het dagelijks functioneren van de Binnendienst en werkt nu nog samen met 3 collega’s in Nederland en 2 in België. Je doet dit met je natuurlijke overwicht en daadkracht en hierdoor weet jij jouw team te ondersteunen, te motiveren en aan te sturen (30% van je tijd). Ook ben je samen met het team verantwoordelijk voor de opvolging van commerciële kansen. Jij genereert namelijk zelf ook afspraken voor de buitendienst door middel van telefonische acquisitie (70% van je tijd). Tevens onderhoud jij samen met het team contact met (potentiële) klanten en bewaakt de voortgang. Daardoor beschik jij over een helikopterview en je kan makkelijk hoofd- en bijzaken onderscheiden en prioriteiten bepalen. Jij vindt het ook leuk om verbeterpunten te signaleren en verbeterprocessen te initiëren waardoor de efficiency wordt verhoogd. Je hebt nauw contact met de Accountmanager en je rapporteert aan de Sales Director.

Waar ga je werken?

Design Solutions is een Elite Reseller van het 3D CAD-systeem SOLIDWORKS en wij willen elke dag bedrijven helpen te innoveren en daarbij van toegevoegde waarde zijn. Met deze 3D software kunnen ontwerpers en engineers sneller, beter en goedkoper producten ontwikkelen. De producten variëren van complexe industriële machines tot design meubels. Daarnaast leveren wij aanvullende applicaties om ontwerpprocessen te optimaliseren. Last, but not least bieden wij ook training, support en consultancy aan. Het is dan ook onze missie om de productiviteit te verhogen door klanten alles uit SOLIDWORKS te laten halen.

Wat hebben wij je te bieden?

  • Een uitdagende baan in een zeer innovatieve branche, voor 32 tot 40 uur per week;
  • Goed vast salaris (€ 3.500,- – € 4.000,- op basis van 40 uur per week) + een bonus per kwartaal + een winstuitkering;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder bedrijfssporten en 25 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;
  • Een organisatie die is gericht op persoonlijke ontwikkeling;
  • Een informele werksfeer in een high performance omgeving.

Wie ben jij?

Jij bent een commerciële, proactieve teamleider met een hands-on mentaliteit. Je bent energiek en weet een team te motiveren om het maximale resultaat te behalen en je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent servicegericht en vervult een centrale rol binnen het team.

Verder beschik jij over:

  • HBO werk en denkniveau met minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
  • Ervaring in het coachen, motiveren en begeleiden van medewerkers en je bent energiek
  • Je bent kritisch om zowel jezelf als de organisatie naar een hoger niveau te brengen
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en je staat stevig in je schoenen
  • Jij herkent jezelf in een commerciële omgeving, resultaatgericht, proactieve werkhouding, besluitvaardig en overtuigingskracht.

Ben je enthousiast en spreekt bovenstaande je aan?

Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Vertel waarom je graag voor Design Solutions komt werken en overtuig ons ervan dat jij de beste kandidaat voor deze functie bent. We ontvangen jouw motivatiebrief met CV graag zo snel mogelijk via hr@designsolutions.nl t.a.v. Ragna van Rixtel- Zanin. Voor vragen omtrent je sollicitatie kan je contact opnemen met Ragna van Rixtel- Zanin via 0418-510557.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zie hieronder een impressie van de Innovatiedag 2018, georganiseerd door Design Solutions en zusterbedrijven Layertec van de Dimensions Group.