DONDERDAG 5 OKTOBER

INNOVATIEDAG 2017

ACCELERATING YOUR DESIGN

INNOVATIEDAG 2017 – ACCELERATING YOUR DESIGN

Onze jaarlijkse INNOVATIEDAG is hét gratis evenement voor 3D professionals. Het thema van 2017 is ‘Accelerating your design’: ons programma staat bol van de tools, tips en tricks om slimmer te werken, kwaliteit te verhogen en kosten te besparen. Uiteraard besteden we ook ruime aandacht aan al het nieuws rondom SOLIDWORKS 2018. Stel zelf uw dag samen en maak een keuze uit 12 inspirerende break-out sessies.

“Niets dan lof! Mooie inspirerende plek!”

“Strak gepresenteerd, nuttige tips en zeer goed programma!”

“Sluit goed aan op de engineering waar wij in zitten.”

DE LOCATIE

Conference Center High Tech Campus

High Tech Campus 1 – The Strip
5656 AE Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven

HET PROGRAMMA

Bekijk ons programma voor donderdag 5 oktober en maak een keuze uit 12 sessies die helpen uw designproces te versnellen.

9:00 – 10:00

ONTVANGST & BEDRIJVENMARKT

Maak kennis met onze partners onder het genot van een kopje koffie of thee.

10:00 – 10:30

Arnaud Kooij

WELKOMSTWOORD

Inclusief een korte update over Design Solutions, Layertec en Simuleon, de bedrijven die samen de Dimensions Group vormen.

10:30 – 12:00

Berry Mulder

SOLIDWORKS 2018:
WHAT’S NEW

De nieuwste release van het SOLIDWORKS Portfolio bevat wederom zeer veel nieuwe zaken. Van nieuwe features tot verbeteringen en ingrijpende innovaties: Berry neemt u mee in de wereld van SOLIDWORKS 2018.

12:00 – 13:00

LUNCH & bedrijvenmarkt

Wij verzorgen een heerlijke lunch terwijl u kennis maakt met onze partners.

13:10 – 13:50

BREAK-OUT SESSIE 1

Keuze uit de onderstaande onderwerpen

Jeroen Maas

PERFORMANCE: BEST PRACTICE FOR LARGE ASSEMBLIES

In SOLIDWORKS kunt u grote en complexe samenstellingen ontwerpen. In deze break-out sessie gaan we in op de best practices. U leert hoe u efficiënt met grote samenstellingen kunt omgaan, inclusief Tips&Tricks uit de praktijk.

Categorie:
SOLIDWORKS

Geert Hendrikx

SOLIDWORKS PDM & ERP: PROCES EN VOORBEELDEN

Met SOLIDWORKS PDM beheert u gemakkelijk ontwerpdata. Maar alle ontwerpen moeten ook geproduceerd worden. De data van SOLIDWORKS PDM wordt daarom opgenomen in het ERP en vice versa. In deze sessie gaan we in op praktijkvoorbeelden en het proces.

Categorie:
SOLIDWORKS PDM

Barry Berends

PCB: PRINTPLATEN ONTWERPEN EN LINKEN MET SOLIDWORKS 3D

Sinds vorig jaar is SOLIDWORKS PCB aan het portfolio toegevoegd. Hiermee kunt u printplaten ontwerpen en de data in SOLIDWORKS 3D importeren. Deze sessie geeft u een volledig inzicht in de werking van SOLIDWORKS PCB.

Categorie:
SOLIDWORKS PCB

Dolf Broekaart

EEN KIJKJE IN DE WERELD VAN HIGH-END SIMULATIE

SIMULEON is leverancier van High-end simulatie oplossingen, zoals Abaqus, Tosca en X-flow. In deze sessie nemen we u mee in de krachtige en geavanceerde wereld van simulatie. Laat u inspireren door de mogelijkheden van deze oplossingen.

Categorie:
SIMULATION

14:00 – 14:40

BREAK-OUT SESSIE 2

Keuze uit de onderstaande onderwerpen

Jeroen Maas

DE IMPACT VAN MBE OP UW BEDRIJF – VAN ENGINEERING T/M PRODUCTIE

Model Based Enterprise – afgekort MBE – is een revolutionaire manier om met ontwerpdata om te gaan. Het 3D model staat daarbij centraal en heeft impact op de gehele organisatie. Deze sessie geeft een overzicht van de mogelijkheden mét uitleg over de SOLIDWORKS MBD applicatie.

Categorie:
MODEL BASED DEFINITION

Jeroen van der Burg

SOLIDWORKS FLOW: VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

SOLIDWORKS Flow is één van de meest krachtige simulatie applicaties binnen het SOLIDWORKS portfolio: hiermee voert u stromingssimulaties uit voor vloeistoffen, gassen en temperatuur. In deze sessie wordt SOLIDWORKS Flow toegelicht met een groot aantal voorbeelden uit de praktijk.

Categorie:
SOLIDWORKS SIMULATION

Jeroen Spee

COMPOSER: MODERNE HANDLEIDINGEN EN DOCUMENTATIE IN EEN HANDOMDRAAI

Handleidingen zijn essentieel in de levering van uw product, maar komen vaak pas als laatste aan de orde. SOLIDWORKS Composer creëert op een snelle manier een moderne en grafisch aantrekkelijke handleiding. Deze break-out sessie toont u hoe.

Categorie:
SOLIDWORKS COMPOSER

Geert Hendrikx

VAN ETO NAAR CTO: SOLIDWORKS, DRIVEWORKS EN PDM

De overgang van Engineer-to-Order (ETO) naar Configure-to-Order (CTO) blijft een hot topic in de maakindustrie. In deze sessie tonen we u hoe een driehoek van de producten SOLIDWORKS, DriveWorks (productconfigurator) en PDM hier een essentiële rol in speelt.

Categorie:
DRIVEWORKS

15:00 – 15:40

BREAK-OUT SESSIE 3

Keuze uit de onderstaande onderwerpen

Arnaud Kooij

3D PRINTING: THE LATEST AND GREATEST

3D printen blijft zich ontwikkelen aan de hand van meerdere trends: meer design tools, meer materialen, meer (serie) productie en meer metaal. Deze sessie brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en toepassingen.

Categorie:
3D PRINTING

Dolf Broekaart & Jeroen van der Burg

TOPOLOGIE OPTIMALISATIE: WAT IS HET EN WAT IS DE IMPACT ERVAN?

Topologie optimalisatie optimaliseert uw ontwerp naar de optimale vorm op basis van input condities. Dit is nieuw in SOLIDWORKS 2018, maar reeds opgenomen in de high-end applicatie Tosca die Simuleon biedt. In een gemeenschappelijke sessie lichten we de principes, mogelijkheden en verschillen toe.

Categorie:
SIMULATION

Jeroen Scheerlinck

NIEUW: SOLIDWORKS CAM

In 2018 is SOLIDWORKS CAM beschikbaar voor iedere SOLIDWORKS gebruiker. Dit innovatieve programma maakt gebruik van het MBD formaat. In deze sessie leert u alles over het gebruik van CAM.

Categorie:
SOLIDWORKS CAM

Winfred Rozeboom

HAAL HET MAXIMALE UIT SOLIDWORKS PREMIUM: COSTING, VISUALIZE, PIPING & ROUTING, CIRCUITWORKS

SOLIDWORKS Premium is een zeer complete suite van applicaties. Een aantal zijn bekend en een aantal wellicht wat minder. In deze sessie leert u hoe u het maximale uit SOLIDWORKS Premium kunt halen.

Categorie:
SOLIDWORKS

15:50

Tom-Coronel-SOLIDWORKS-2018

Gastspreker

TOM CORONEL

Tom Coronel neemt u mee in de wereld van Formule 1 racen en al haar technische ontwikkelingen. Welke optimalisaties zijn nodig voor een snelle auto? En hoe creëren de topteams een stabiele motor? In een zeer boeiend – en helaas uiterst actueel – verhaal vertelt één van Nederlands bekendste coureurs u de ins and outs!

Aansluitend

Borrel & bedrijvenmarkt

Maak verder kennis met onze partners onder het genot van een drankje.

INSCHRIJVEN

Stel zelf uw dag samen en maak een keuze uit 12 inspirerende break-out sessies.

1 DAG

11 INSPIRERENDE SPREKERS

300 BEZOEKERS