SOLIDWORKS 2020 Release Event

SOLIDWORKS 2020 Release Event

Je kunt je niet meer inschrijven voor de Innovatiedag.

Op 17 oktober vertellen onze SOLIDWORKS experts je alles over SOLIDWORKS 2020. Werk jij met SOLIDWORKS of ben je verantwoordelijk voor 3D CAD software en aanverwante oplossingen? Schrijf je dan snel in voor ons jaarlijkse gratis SOLIDWORKS Release Event. De Innovatiedag vindt net als vorige keer plaats op de High Tech Campus in Eindhoven.

De belangrijkste verbeteringen in SOLIDWORKS 3D CAD
• Keuze uit 12 break-out sessies over SOLIDWORKS, PDM, ERP etc.
• Bedrijvenmarkt met innovatieve producten en oplossingen
• Afsluitende spreker: YouTuber MasterMilo
• Gratis deelname inclusief parkeren, lunch etc.

HET PROGRAMMA

9:00 – 10:00

Ontvangst & Bedrijvenmarkt

• Ridder ERP

• Kapers CadCam

• Cadware

• myCADtools

• 3DConnexion

• DriveWorks

• Cloudalize

• Layertec

• Visiativ Industry Solutions

10:00 – 10:30

Arnaud Kooij

Welkom

Onze directeur heet iedereen welkom en trapt de Innovatiedag af met een korte update over Design Solutions, Layertec en ons Franse moederbedrijf Visiativ.

10:30 – 12:00

Berry Mulder

SOLIDWORKS 2020: what’s new?

Onze eigen SOLIDWORKS Elite Application Engineer Berry bespreekt alles wat je moet weten over SOLIDWORKS 2020.

12:00 – 13:00

Lunch & Bedrijvenmarkt

Na de ochtendsessies is het tijd voor pauze. Zodra je de grote zaal Auditorium Einstein uit loopt staat de lunch voor je klaar in de centrale hal.

Versterk je innerlijke mens met een kop soep en een broodje en maak ondertussen een praatje met onze partners of collega CAD engineers. 

Na de lunch ga je naar de break-out sessies van jouw keuze om meer te weten te komen over specifieke SOLIDWORKS onderwerpen.

13:10 – 13:50

BLOK 1 – BREAK-OUT SESSIES

Koen Schelfhout
Introductie tot SOLIDWORKS PDM

Hoeveel tijd verspil je aan het zoeken naar de laatste versie van een 3D CAD-model? Wat zijn de kosten van productieverliezen als gevolg van het verkeerde bestand? Je business case voor Product Data Management is snel gemaakt, maar hoe helpt het je echt?

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Geen

Marcus Ollson (SOLIDWORKS)
Introductie tot 3DExperience (Engels)

SOLIDWORKS zet de komende jaren vol in op het 3DExperience platform om de kloof tussen engineering en andere afdelingen te dichten. Enerzijds met Social Collaboration Services, maar ook met een vorm van Product Lifecycle Management. Marcus Ollson van SOLIDWORKS vertelt je er meer over. (Let op: Engelstalige presentatie door iemand van SOLIDWORKS)

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Geen

Jeroen Spee
Introductie tot SOLIDWORKS Composer

Zijn handleidingen en documentatie de sluitpost? Het is omdat het moet, anders … Haal de angel uit de documentatiepijn met SOLIDWORKS Composer. Hiermee maak je snel allerlei documentatie op basis van je 3D-ontwerp. Met een beetje training kan zelfs marketing het.

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Ervaring met 3D CAD

Glen Smith (CEO DriveWorks)
VOL DriveWorks Design Automation (Engels)

Helaas is deze sessie helemaal volgeboekt! Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze sessie.

Ontdek de kracht van DriveWorks waarmee iedereen, zelfs consumenten, met elementen die in SOLIDWORKS gemaakt zijn zelf ontwerpvarianten kan maken. Glen Smith, CEO van DriveWorks vertelt hoe het werkt en welke positieve impact deze aanvullende software voor Design Automation en Product Configuration kan hebben. (Let op: Engelstalige presentatie)

Voor wie
Management, CAD-verantwoordelijken

Handige voorkennis
Geen

14:00 – 14:40

BLOK 2 – BREAK-OUT SESSIES

Mattias De Craecker
Tips & Tricks voor Plaatwerk 3D CAD

Je werkt regelmatig met de plaatwerk functies in SOLIDWORKS, maar soms heb je het gevoel dat het efficiënter kan. Of je bent die slimme manier van werken vergeten die veel tijdwinst oplevert. Bereid je voor om overspoeld te worden met praktische tips.

Voor wie
Eindgebruikers

Handige voorkennis
Ervaring met SOLIDWORKS 3D CAD

Jeroen Drijver
Introductie tot SOLIDWORKS Electrical

Worstel je met het integreren van bekabeling in je ontwerp? Of ontwerp je nu Printed Circuit Boards in een ander programma? Het kan veel gemakkelijker met de oplossingen van SOLIDWORKS Electrical – direct in je 3D CAD-model. Onze expert Jeroen toont je de voordelen.

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Ervaring met 3D CAD is een pré

Arnaud Kooij
Slimmer ontwerpen met 3D-printen

3D-printen maakt het mogelijk te ontwerpen zonder de beperkingen van gangbare onderdelen. Op basis van het doel en de belasting ontwerpt slimme software zelf het model. Laat je bijpraten over Generative Design, Live Parts en de nieuwste printers van Formlabs, Ultimaker en Desktop Metal.

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Basisbegrip van 3D printtechnieken

Koen Schelfhout
SOLIDWORKS en ERP-systemen

Idealiter communiceert SOLIDWORKS met je ERP-omgeving. Maar als er al een koppeling is, werkt ze vaak maar in 1 richting en lost ze niet de verwachtingen in. Onze expert vertelt je wat er mogelijk is, hoe wij zinvolle koppelingen realiseren en wat daarvoor nodig is.

Voor wie
Management

Handige voorkennis
Geen

15:00 – 15:40

BLOK 3 – BREAK-OUT SESSIES 

Jeroen Maas
Ontwerpen in Virtual & Augmented Reality

Wat ooit ver weg leek, staat al voor de deur: ontwerpen in een virtuele of digitaal aangevulde omgeving. Zet je goggles op en beleef je ontwerp in een dimensie waar je doordachte ontwerpkeuzes kunt maken. Is het allemaal hallelujah? Onze specialist vertelt het eerlijke verhaal.

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Ervaring met 3D CAD

Marcus Ollson (SOLIDWORKS)
Introductie tot SOLIDWORKS Manage (Engels)

Product Data Management is redelijk ingeburgerd in het bedrijfslandschap. Wil je PDM uitbreiden met dashboards en proces- en itemmanagement, dan kom je uit bij SOLIDWORKS Manage. In deze oriëntatiesessie vertelt Marcus Ollson Rhee van SOLIDWORKS wat deze oplossing te bieden heeft. (Let op: Engelstalige presentatie).

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Ervaring met PDM is een pré

Winfred Rozeboom
Customer Case: Visualize productanimatie voor Packsize

Voor het Amerikaanse Packsize maakten we een strakke productanimatie met SOLIDWORKS Visualize. Wat is er nodig om zo’n realistische productanimatie te maken? Wat zijn de voordelen ten opzichte van een gefilmde video? Hoe doe je het zelf? En natuurlijk: wat kost het?

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Ervaring met 3D CAD

Jeroen Scheerlinck
Introductie tot Virtueel Testen met SOLIDWORKS

Wordt het niet eens tijd om ontwerpkeuzes te onderbouwen met feiten? Nee, niet na ettelijke prototypes, veel eerder. Virtueel testen geeft nauwkeurige voorspellingen van de prestaties van je ontwerp waarna je het direct kunt bijschaven. Resultaat: lagere ontwikkelkosten en een kortere time-to-market.

Voor wie
Eindgebruikers, Management

Handige voorkennis
Ervaring met 3D CAD

15:50 – 16:25 (indicatief)

GASTSPREKER – YouTuber MasterMilo

Emile Luijben, onder zijn wereldwijde fans beter bekend als MasterMilo, is een Nederlandse YouTuber die over techniek vlogt. Hij startte zijn YouTubekanaal in 2006 om filmpjes over speedway te plaatsen, maar ging al snel met vrienden allerlei gekke voertuigen bouwen. Hier kon hij zijn ervaring als mechanical engineer goed gebruiken.

Filmpjes van hun creaties plaatsten ze online en het aantal kijkers steeg gestaag. Na een brand in de werkplaats, waarschijnlijk veroorzaakt door laswerkzaamheden, hielden veel van zijn vrienden het voor gezien. MasterMilo ging verder en de fans bleven komen; zijn YouTube kanaal heeft inmiddels meer dan 500.000 abonnees over de hele wereld.

Vorig jaar kocht Emile in Engeland een Chinese Type 69-II tank uit Irakese dienst. De video’s over het opknappen van de tank zijn erg populair. Andere bekende projecten van MasterMilo zijn de rollgolf, zelfgebouwde tank en het aardappelkanon voor defensie.

16:25 – 17:45 (indicatief)

NETWERKBORREL & BEDRIJVENMARKT 

Helaas …

 

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de Innovatiedag.

 

VORIGE EDITIE

DE LOCATIE

Conference Center High Tech Campus

High Tech Campus 1 – The Strip
5656 AE Eindhoven