SOLIDWORKS 2022 Release Webinars

SOLIDWORKS 2022 Release Webinars

In de week van 12 oktober vieren we de komst van SOLIDWORKS 2022 met meerdere webinars, waaronder de vertrouwde What’s New. Werk jij met SOLIDWORKS of ben je verantwoordelijk voor 3D CAD software en aanverwante oplossingen? Schrijf je dan in.

  • Hoe ziet de toekomst van engineering eruit?

  • De belangrijkste verbeteringen in SOLIDWORKS 2022

  • Wat is de meerwaarde van onze geïntegreerde oplossingen?

Dinsdag 12 oktober 9:30-10:15

Arnaud Kooij

The Future of Engineering

In deze opening van de Innovatieweek werpt Arnaud Kooij een blik in de toekomst. Hoe gaat engineering eruit zien? Met bijdragen van Ric Fulop (CEO Desktop Metal), John Kitchingman (GEO Leader Dassault Systèmes), Glenn Smith (CEO DriveWorks) en Bertrand Sicot (ex-CEO SOLIDWORKS en co-CEO van ons moederbedrijf Visiativ).

Dinsdag 12 oktober 10:30-12:00

Jeroen Spee

What’s New in SOLIDWORKS 2022?

Onze eigen SOLIDWORKS Elite Application Engineer Jeroen Spee bespreekt alles wat je moet weten over SOLIDWORKS 2022. In deze What’s New sessie komen grote én kleine verbeteringen aan bod in de meestgebruikte pakketten. Mis het niet!

Break-out sessies Dinsdag 12 oktober

Webinars van 20-30 minuten over een SOLIDWORKS pakket, inclusief een korte vlog waarin een klant die deze oplossing gebruikt, vertelt over de meerwaarde.

Dinsdag 12 oktober 14:00-14:30

Jeroen van der Burg

Klantcase DriveWorks

Wil je de kosten en doorlooptijd van productvariaties verlagen? Wil je fouten in handmatige ontwerpen voorkomen en je engineers effectiever inzetten? Dan is ontwerpautomatisering met DriveWorks iets voor jou. Van tafels tot hele fabrieken. Van design automation tot configure-price-quote.

Klant: Hadro Techniek, meetinstrumenten.

Dinsdag 12 oktober 15:00-15:30

Mattias De Craecker

Klantcase MBD

Bij ketensamenwerking op basis van Model Based Definition koppel je alle informatie die nodig is voor productie aan je 3D-tekening. Alle afmetingen, toleranties, etc. staan in je 3D-model. Altijd in context, altijd duidelijkheid, minder fouten, minder rework.

Klant: AAE, high-tech machinebouwer, toeleverancier ASML

Dinsdag 12 oktober 16:00-16:30

Dennie Rijk

Klantcase 3D printen

Je kan met 3D printen vormen maken die met traditionele methodes niet mogelijk zijn. Zo maak je sneller een onderdeel of een prototype en ben je minder afhankelijk van andere partijen. In deze sessie laten we zien hoe je je proces versnelt dankzij 3D printing voor productie, tooling en prototyping.

Klant: wordt later bekend gemaakt.

Break-out sessies Woensdag 13 oktober

Webinars van 20-30 minuten over een SOLIDWORKS pakket, inclusief een korte vlog waarin een klant die deze oplossing gebruikt, vertelt over de meerwaarde.

Woensdag 13 oktober 11:00-11:30

SNELLERE BEREKENINGEN EN VERBETERDE NAUWKEURIGHEID VOOR SIMULATIES

Jeroen Scheerlinck

Klantcase Simulation

‘Had ik dit vooraf geweten, dan had ik het anders aangepakt!’ Hoor je of doe je deze uitspraak regelmatig? Met virtuele tests is het vóóraf gemakkelijk praten. Je simuleert hoe je ontwerp reageert op allerlei krachten die er in de echte wereld op worden losgelaten. Of je bootst nauwkeurig de interactie met gas- en vloeistofstromen na. Waarom? Dat vertellen we je in het webinar.

Klant: Van Bouwel Kranen, vrachtwagenopbouw voor kranen en haakarmsystemen.

Woensdag 13 oktober 14:00-14:30

Jeroen Spee

Klantcase Composer

Het maken van heldere instructies voor montage, assemblage of service kan engineers of technical writers veel tijd kosten. Met SOLIDWORKS Composer maak je ze in een handomdraai op basis van je 3D CAD model. Zelfs marketing kan het! SOLIDWORKS Composer wordt niet voor niets door Ikea gebruikt om handleidingen voor zijn flat pack meubels te maken.

Klant: wordt later bekend gemaakt.

Woensdag 13 oktober 15:00-15:30

Jeroen Spee

Klantcase Visualize

Zien is geloven. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het zijn allemaal clichés, maar niet minder waar.
Dankzij fotorealistische productvisualisaties krijg je een overtuigend beeld van je ontwerp. Combineer je meerdere beelden met elkaar, dan kun je een virtuele showroom in elkaar zetten!

Klant: Alpha Deuren, industrie- en roldeuren

Break-out sessies Donderdag 14 oktober

Webinars van 20-30 minuten over een SOLIDWORKS pakket, inclusief een korte vlog waarin een klant die deze oplossing gebruikt, vertelt over de meerwaarde.

Donderdag 14 oktober 11:00-11:30

SOLIDWORKS-Manage-DS

Geert Hendrikx

Klantcase PDM

Wil je meer grip op je ontwerpdata? Ervaar je tijdsverlies door het zoeken naar onderdelen, onoverzichtelijke revisies, lange laadtijden, onjuiste referenties en het opnieuw ontwerpen van hetzelfde onderdeel?
SOLIDWORKS PDM geeft je de mogelijkheid om altijd voor iedereen duidelijkheid te creëren over de status van een ontwerp, ook voor productie.

Klant: Quooker, slimme kranen

Donderdag 14 oktober 14:00-14:30

Koen Schelfhout

Klantcase 3D CAD

SOLIDWORKS biedt zoveel meer dan 3D CAD. Je kunt je 3D ontwerpen, werktekeningen en stuklijsten delen met andere afdelingen. Je kunt PDM koppelen aan je ERP-pakket. Je kunt freesprogramma’s maken voor je CNC-machines … Hoe integreer je SOLIDWORKS en engineering met de rest van je bedrijf?

Klant: Marel, food processing oplossingen

Donderdag 14 oktober 15:00-15:30

Guy Morris

Klantcase 3DEXPERIENCE

We hebben je al vaak verteld over het 3DEXPERIENCE Platform. Ben je geïnteresseerd in samenwerken in de cloud, data-opslag, projecten managen, locatie-onafhankelijk en toekomstproof ontwerpen? In deze Engelstalige sessie vertelt Guy Morris van ons Britse zusterbedrijf Innova Systems over de voordelen die het 3DEXPERIENCE Platform te bieden heeft.

Klant: Rieke, producent van verpakkingen