Selecteer een pagina

Team WB62 won de SOLIDWORKS prijs voor beste ontwerp, uitgereikt door onze eigen Lloyd Hobo.
Foto’s door Ernst de Groot

Op woensdag 20 juni vond het hoogtepunt plaats van een ontwerpwedstrijd voor eerstejaarsstudenten van de TU Delft. Het weer zat mee en het werd dan ook een mooie dag op de Markt midden in het historische centrum. In de voorgaande maanden hadden de 77 deelnemende teams elk een container handler ontworpen en er een miniatuurversie van gebouwd. Op de wedstrijddag moesten deze handlers binnen 5 minuten zo veel mogelijk en zo nauwkeurig mogelijk minicontainers verplaatsen.

De verschillende teams hadden hun container handlers ontworpen met SOLIDWORKS educational licenses, geleverd en ondersteund door Design Solutions. SOLIDWORKS Simulation werd gebruikt om de spanningen op kritieke onderdelen met Finite Element Analysis te beoordelen. De renders die uit SOLIDWORKS Premium kwamen werden onderworpen aan de kritische blik van Lloyd Hobo, die namens ons bedrijf in de jury zat. Het was voor Design Solutions de derde keer dat we dit evenement sponsorden en ook deze keer overtroffen de inzendingen onze verwachtingen.

De container handlers moesten voldoen aan een lange lijst ontwerpeisen die vermeld stonden in het wedstrijdreglement. Eén van de eisen bijvoorbeeld was dat elke handler demontabel moest zijn en dat alle onderdelen in 1 verhuisdoos moesten passen.

Elk team kreeg 10 minuten de tijd om hun container handler op te stellen. Daarna moest men binnen 5 minuten zo veel mogelijk containertjes van de laad- naar de losplaats brengen. Er konden extra punten worden gescoord door containers over een langere afstand te verplaatsen en door stapels van 3 te maken. Daarnaast waren er speciaal punten voor lichtgewicht container handlers, mits ze werkten uiteraard.

Het was een zeer geslaagd evenement. Alle teams waren erg enthousiast en hadden veel tijd gestoken in hun ontwerpen. Uiteindelijk ging team WB62 er met de SOLIDWORKS prijs vandoor voor beste ontwerp, uitgereikt door onze eigen Lloyd Hobo. Elk teamlid ontving van hem namens Design Solutions een power bank. Team WB35 presteerde uiteindelijk het beste bij het verplaatsen van de containertjes, met 62 punten in 4,24 minuten. We kijken al uit naar de volgende editie.

Foto overzicht ontwerpwedstrijd TU Delft