Selecteer een pagina
Sven Boender, CEO Cadjobs (links) en Arnaud Kooij, Managing Director Design Solutions (rechts)

Samen met Cadjobs lanceren wij SOLIDWORKSjob, een gespecialiseerd recruitmentplatform dat je helpt de juiste SOLIDWORKS specialisten te vinden.

De schaarste op de arbeidsmarkt remt de groei van de maakindustrie. Met SOLIDWORKSjobs beantwoorden we deze uitdaging, door SOLIDWORKS vacatures onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde engineers en technici. Daarnaast faciliteren we samen met Cadjobs assessments en trainingen, om te zorgen dat kandidaten de benodigde kennis en vaardigheden hebben. Een win-win situatie voor baanzoekers en ondernemingen dus!

Dilis Biesheuvel, Sales Director van Design Solutions: “We enable your innovation is onze belofte aan klanten. We zien dagelijks hoe belangrijk het voor hen is om de juiste mensen aan de digitale tekentafel te hebben. Dán is échte innovatie mogelijk. Dankzij ons partnerschap met Cadjobs kunnen we klanten nu ook helpen de beste engineers te werven. Indien nodig brengen we in ons trainingscentrum de skills naar het vereiste niveau. Het resultaat: meer innovatie en groei.”

Cadjobs is al ruim 20 jaar succesvol als recruiter in het CAD segment. Door het kandidatennetwerk van Cadjobs te verbinden met de klanten van Design Solutions, ontstaan er nieuwe kansen voor zowel engineers als werkgevers. Het online platform www.solidworksjobs.nl gebruikt de bewezen search engine van www.cadjobs.nl – de digitale superschakel tussen 2D/3D CAD Engineers en bedrijven in de maakindustrie. Sven Boender, Directeur Cadjobs: “De zoekmachine richt zich op feitelijke kenmerken, zodat ons recruitmentteam zijn tijd maximaal kan besteden aan de ‘zachte aspecten’ zoals de bedrijfscultuur, werkplek, welke soft skills zijn er nodig en waar wil het bedrijf naartoe?”

Hoe werkt het? Een bedrijf geeft zijn SOLIDWORKS vacature door, waarna een accountmanager van SOLIDWORKSjobs de specifieke wensen en bedrijfscultuur met de opdrachtgever bespreekt en vertaalt in een vacature op www.solidworksjobs.nl. Aan de andere kant screent een recruiter persoonlijk elke engineer die zich inschrijft, om van hem of haar een anoniem profiel te maken dat op de website en via andere online kanalen wordt gepubliceerd. Zien de professionals van SOLIDWORKSjobs een match, dan proberen ze kandidaat en werkgever bij elkaar te brengen. Uiteraard kunnen kandidaten en bedrijven ook zelf reageren, bijvoorbeeld naar aanleiding van een e-mail update met nieuwe vacatures of kandidaatprofielen.

Sven Boender: “Voortdurend matchen wij actuele SOLIDWORKS vacatures met kandidaten. Desgewenst verzorgen we assessments om de competenties van een kandidaat in kaart te brengen. Wanneer aanvullende training nodig is, verzorgen we die in nauwe samenwerking met Design Solutions. Kortom, bij SOLIDWORKSjobs doen we er alles aan om een succesvolle match te realiseren voor alle betrokkenen. Dat is onze job.”

Nieuwsgierig? Bekijk het nieuwe recruitmentplatform SOLIDWORKSjobs hier.