Selecteer een pagina

7 december 2018, Zaltbommel

Visiativ heeft een meerderheidsbelang verworven in de Dimensions Groep, leverancier van SOLIDWORKS oplossingen en diensten, alsook 3D-printers in de Benelux. De exclusieve onderhandelingen werden op 15 november aangekondigd en werden onlangs afgerond. Visiativ kan hiermee nu haar SOLIDWORKS klanten ondersteunen in zeven landen (Frankrijk, Zwitserland, Marokko, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Luxemburg).

Christian Donzel, oprichter Visiativ (links) en Arnaud Kooij, directeur Dimensions Group

Visiativ neemt 82,5% van de aandelen van de Dimensions Group over, de moederholding van de volgende vennootschappen:

  • Design Solutions BV, leverancier van SOLIDWORKS in Nederland;
  • Design Solutions BVBA, leverancier van SOLIDWORKS in België en Luxemburg;
  • Layertec, leverancier van 3D-printers in de Benelux.

De drie vennootschappen worden vanaf 1 december in de volledige consolidatie opgenomen.
De huidige directeur, Arnaud Kooij, behoudt 17,5% van de aandelen van de Dimensions Group, alsook zijn operationele functies.

Dimensions Group realiseert een omzet van ongeveer € 10M, met een forse groei en een winstpercentage van dubbele cijfers. De terugkerende omzet bedraagt meer dan 60%. De Dimensions Groep heeft een dertigtal medewerkers en een klantenbestand van meer dan 2.000 bedrijven. Belangrijke klanten van de Dimensions Group zijn ABB, Marel, Ampelmann, Rademaker en VDL.

Door deze overname kan de Visiativ Groep enerzijds de gemeenschappelijke activiteiten sneller ontwikkelen (integratie SOLIDWORKS en Rapid Manufacturing/3D Printing), en anderzijds haar twee andere activiteiten, software-ontwikkeling en consultancy voor innovatie en digitale transformatie, verder uitrollen.

Laurent Fiard, CEO van Visiativ: “Wij verheugen ons op de komst van een nieuw, dynamisch team binnen Groep Visiativ. Wij zijn ervan overtuigd dat wij samen een versnelde groei van de Dimensions Group in deze drie nieuwe landen kunnen waarmaken,

dankzij de brede waardepropositie van Visiativ rond innovatie en digitale transformatie. Deze acquisitie is een belangrijke stap in de uitvoering van ons strategisch plan #Next100, met als doelstelling een omzet van 200 M€ in 2020.”

Arnaud Kooij, directeur van de Dimensions Group: “Sinds 20 jaar staan innovatie en digitale transformatie bij onze klanten centraal in onze strategie. Wij zijn zeer verheugd met de steun van een speler die deze doelstelling deelt, en die ons in staat zal stellen om onze klanten nog meer waarde te bieden.”

Over Visiativ

Visiativ ontwikkelt en integreert innovatieve software-oplossingen, en versnelt de digitale transformatie van bedrijven dankzij een business-oriented platform voor samenwerking en informatiedeling. Sinds de oprichting in 1987 richt Visiativ zich op middelgrote bedrijven. Groep Visiativ realiseerde in 2017 een omzet van € 124M en heeft een breed klantenbestand van meer dan 18.000 bedrijven. Met bijna 900 medewerkers is Visiativ actief in alle economische kerngebieden in Frankrijk maar ook internationaal (België, Brazilië, Canada, Verenigde Staten, Nederland, Luxemburg, Marokko, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland).

Visiativ (code ISIN FR0004029478, ALVIV) staat genoteerd aan Euronext Growth in Parijs. Het aandeel valt onder de Franse regelingen PEA, PEA-PME en FCPI/FIP als aandeel van een onderneming die door Bpifrance wordt gekenmerkt als “innnovatief bedrijf”.

Meer informatie over Visiativ op www.visiativ.com

Klik hier voor het persbericht van Visiativ.