Procesindustrie

SOLIDWORKS laat u alle voordelen van ontwerpen in 3D benutten zodat u uw ontwerp naar een hoger plan kunt tillen. En dat geldt voor alles wat u ermee doet. Van ontwerpen, valideren en produceren tot en met beheren en documenteren.

Meer weten?

Dit gratis te downloaden eBook geeft u de tips om in minder tijd en tegen lagere kosten procesinstallaties te ontwerpen.

Breng eenvoudig buizen en leidingen aan

De routing functie van SOLIDWORKS vereenvoudigt en versnelt het proces van het aanbrengen van leidingen, buizen en bedrading.

Creëer efficiënte processen

SOLIDWORKS simulation valideert vooraf de prestaties van uw ontwerp op het gebied van belasting, gas- en vloeistofstromingen en temperatuur.

Kies uit duizenden standaard componenten

Vind en download een miljoen nauwkeurige 3D CAD modellen van standaard componenten direct uit 3D ContentCentral®.

Beheer complexe projecten veilig en eenvoudig

SOLIDWORKS PDM beheert alle project- en productgerelateerde data veilig en overzichtelijk, van zowel u als van uw leveranciers.

PROBEER NU GRATIS
SOLIDWORKS PREMIUM

Ontwerp efficiënte processen, zonder ingewikkelde processen

Alle kracht die u nodig heeft om uw product in de procesindustrie op een hoger plan te brengen

Met SOLIDWORKS benut u alle kracht van ontwerpen in 3D

SOLIDWORKS biedt u alle hulpmiddelen in de procesindustrie om sneller een productieproces te ontwikkelen, de kwaliteit van het proces te verbeteren en het energieverbruik te verminderen.

Met SOLIDWORKS kunt u vanuit één intuïtieve omgeving: 

  • complexe ontwerpen creëren in 3D;
  • virtueel de prestaties van uw ontwerp valideren;
  • snel product-, productie- en verkoopinformatie creëren;
  • eenvoudige meerdere varianten creëren vanuit één basismodel;
  • automatisch leidingen, bedrading en buizen aanbrengen;
  • actuele BOM lijsten genereren;
  • veilig alle productgegevens beheren.

Krachtige functies die uw werk vereenvoudigen

Focus op uw ontwerp, niet op uw software!

Werk beter samen. Met iedereen.

Met een SOLIDWORKS 3D model heeft iedereen optimaal inzicht in het ontwerp. Meer dan welk 2D systeem dan ook. Of u nu met een klant of een (toe)leverancier over het ontwerp communiceert, met SOLIDWORKS ziet u eventuele fouten eerder dan ooit. Dankzij de eenvoudige communicatiemogelijkheden bent u voortaan de problemen voor en voorkomt u onnodige vertragingen en hoge kosten.

Beheers uw project als nooit tevoren

Met SOLIDWORKS PDM stroomlijnt u de gehele interactie met leveranciers. Beheers elk ontwerpwijziging van uw medewerkers en zorg ervoor dat altijd de juiste revisie wordt gebruikt. Met visuele workflow opties creëert u degelijke processen voor het wijzigen en vrijgeven van CAD modellen, Microsoft Office data en andere projectdocumentatie. Bovendien is het met SOLIDWORKS PDM nog eenvoudiger om modellen te vinden en te hergebruiken. Zo kunt u uw productie- of proceslijn in minder tijd ontwerpen en de kwaliteit verhogen.

Verdubbel uw productiviteit

Met SOLIDWORKS is het alsof u een extra engineer tot uw beschikking heeft. Door de uitgebreide bibliotheek met 3D CAD modellen heeft u toegang tot letterlijk miljoenen modellen van gerenommeerde leveranciers van motoren, pompen, kleppen, leidingen en nog veel meer.
De ingebouwde configuratie-opties zijn speciaal gemaakt om in een handomdraai verschillende variaties van één basisontwerp te produceren.

Breng sneller leidingen en buizen aan

Met intuïtieve routing module van SOLIDWORKS brengt u sneller dan ooit leidingen, buizen en bedradingen in uw ontwerp aan. Sleep, kopieer en spiegel eenvoudig het gewenste component in het ontwerp en de grootte wordt automatisch aangepast. Met behulp van de ingebouwde intelligentie plaatst de routing module T-stukken en ellebogen voor u, zodat alles perfect op zijn plek valt.

Het beste ontwerp met de beste prestaties

SOLIDWORKS maakt simulatie toegankelijk voor elke engineer. Voorkom verassingen door vroegtijdig simulaties uit te voeren. Valideer al tijdens de ontwerpfase de effecten van bepaalde belastingen, temperaturen, gas- en vloeistofstromingen en krijg een schatting van het energieverbruik. Met SOLIDWORKS Simulation adresseert u tijdig potentiële problemen zodat u ze makkelijk kunt voorkomen. Hierdoor helpt het u om de prestaties te verbeteren, inzicht te krijgen in de kosten en de energiebesparingen te realiseren.

Een introductie tot productsimulatie

De slimste manier van documenteren

Uw 3D CAD modellen als basis voor documentatie is de allerbeste en snelste manier om al uw werk te documenteren. Produceer automatisch productietekeningen, stuklijsten, illustraties en meer en beheer ze direct in een SOLIDWORKS PDM. Met fotorealistische afbeeldingen creëert u snel indrukwekkende afbeeldingen voor handleidingen, (geanimeerde) instructies en productpresentaties. Documenteren was nog nooit zo slim. Punt.

Meer weten over makkelijker en sneller documentatie creëren?

Dit eBook vertelt u precies hoe u uw documentatie eerder gereed heeft dan het product zelf!

Enkele voorbeelden van onze klanten

Benieuwd welke SOLIDWORKS pakket het beste bij u past?

Bekijk de mogelijkheden per pakket en ontdek welke het beste bij u past.