Selecteer een pagina

Procesindustrie

SOLIDWORKS laat je alle voordelen van ontwerpen in 3D benutten. Til jouw ontwerp stap voor stap naar een hoger plan, van ontwerp, validatie en productie tot en met beheer en documentatie.

Meer weten?

Dit gratis te downloaden eBook biedt tips om in minder tijd en tegen lagere kosten procesinstallaties te ontwerpen.

Breng eenvoudig buizen en leidingen aan

De routingfunctie van SOLIDWORKS vereenvoudigt en versnelt het proces van het aanbrengen van leidingen, buizen en bedrading.

Creëer efficiënte processen

SOLIDWORKS simulation valideert vooraf de prestaties van je ontwerp op het gebied van belasting, gas- en vloeistofstromingen en temperatuur.

Kies uit duizenden standaard componenten

Vind en download een miljoen nauwkeurige 3D CAD modellen van standaard componenten, direct uit 3D ContentCentral®.

Beheer complexe projecten veilig en eenvoudig

SOLIDWORKS PDM beheert alle project- en productgerelateerde data veilig en overzichtelijk, van zowel jezelf als van jouw leveranciers.

PROBEER NU GRATIS
SOLIDWORKS PREMIUM

Ontwerp efficiënte processen, zonder ingewikkelde processen

Alle kracht die je nodig hebt om je product in de procesindustrie op een hoger plan te brengen

Met SOLIDWORKS benut je alle kracht van ontwerpen in 3D

SOLIDWORKS biedt je alle hulpmiddelen in de procesindustrie om sneller een productieproces te ontwikkelen, de kwaliteit van het proces te verbeteren en het energieverbruik te verminderen.

Met SOLIDWORKS kun je vanuit één intuïtieve omgeving: 

  • Complexe ontwerpen in 3D creëren;
  • Virtueel de prestaties van je ontwerp valideren;
  • Snel product-, productie- en verkoopinformatie creëren;
  • Eenvoudige meerdere varianten creëren vanuit één basismodel;
  • Automatisch leidingen, bedrading en buizen aanbrengen;
  • Actuele BOM lijsten genereren;
  • Veilig alle productgegevens beheren.

Krachtige functies die jouw werk vereenvoudigen

Focus op je ontwerp, niet op de software!

Werk beter samen. Met iedereen.

Met een SOLIDWORKS 3D model heeft iedereen optimaal inzicht in het ontwerp. Meer dan met welk 2D systeem dan ook. Of je nu met een klant of een (toe)leverancier over het ontwerp communiceert, met SOLIDWORKS zie je eventuele fouten eerder dan ooit. Dankzij de eenvoudige communicatiemogelijkheden ben je de problemen voortaan voor en voorkom je onnodige vertragingen en hoge kosten.

Beheers projecten als nooit tevoren

Met SOLIDWORKS PDM stroomlijn je de gehele interactie met leveranciers. Beheers elke ontwerpwijziging van medewerkers en zorg ervoor dat altijd de juiste revisie wordt gebruikt. Met visuele workflow opties creëer je degelijke processen voor het wijzigen en vrijgeven van CAD modellen, Microsoft Office data en andere projectdocumentatie. Bovendien is het met SOLIDWORKS PDM nog eenvoudiger om modellen te vinden en te hergebruiken. Zo kun je jouw productie- of proceslijn in minder tijd ontwerpen en de kwaliteit verhogen.

Verdubbel je productiviteit

Met SOLIDWORKS is het alsof je een extra engineer tot je beschikking hebt. Door de uitgebreide bibliotheek met 3D CAD modellen heb je toegang tot letterlijk miljoenen modellen van gerenommeerde leveranciers van motoren, pompen, kleppen, leidingen en nog veel meer.

De ingebouwde configuratie-opties zijn speciaal gemaakt om in een handomdraai verschillende variaties van één basisontwerp te produceren.

Breng sneller leidingen en buizen aan

Met de intuïtieve routing module van SOLIDWORKS breng je sneller dan ooit leidingen, buizen en bedradingen in je ontwerp aan. Sleep, kopieer en spiegel eenvoudig het gewenste component in het ontwerp en de grootte wordt automatisch aangepast. Met behulp van de ingebouwde intelligentie plaatst de routing module T-stukken en ellebogen voor jou, zodat alles perfect op zijn plek valt.

Het beste ontwerp met de beste prestaties

SOLIDWORKS maakt simulatie voor elke engineer toegankelijk. Voorkom verrassingen door vroegtijdig simulaties uit te voeren. Valideer al tijdens de ontwerpfase de effecten van bepaalde belastingen, temperaturen, gas- en vloeistofstromingen en krijg een schatting van het energieverbruik. Met SOLIDWORKS Simulation adresseer je tijdig potentiële problemen zodat je ze makkelijk kunt voorkomen. Hierdoor helpt het je om de prestaties te verbeteren, inzicht te krijgen in de kosten en energiebesparingen te realiseren.

Een introductie tot productsimulatie

De slimste manier van documenteren

Je 3D CAD modellen als basis voor documentatie is de allerbeste en snelste manier om al je werk te documenteren. Produceer automatisch productietekeningen, stuklijsten, illustraties en meer en beheer ze direct in SOLIDWORKS PDM. Met fotorealistische afbeeldingen creëer je snel indrukwekkende afbeeldingen voor handleidingen, (geanimeerde) instructies en productpresentaties. Documenteren was nog nooit zo slim. Punt.

Meer weten over makkelijker en sneller documentatie creëren?

Dit eBook vertelt je precies hoe je jouw documentatie eerder gereed hebt dan het product zelf!

Enkele voorbeelden van onze klanten

Benieuwd welke SOLIDWORKS pakket het beste bij je past?

Bekijk de mogelijkheden van onze software voor de procesindustrie.