Onlangs mocht Design Solutions tijdens SOLIDWORKS World 2017 een zestal awards in ontvangst nemen. Ook een aantal klanten van Design Solutions was op uitnodiging mee naar het drukbezochte evenement van wereldspeler SOLIDWORKS in Los Angeles. Voor Rob Beffers van Rademaker BV, gespecialiseerd in machines voor de food industrie, was het de eerste keer dat hij SOLIDWORKS World bezocht. Hij deelt graag zijn ervaringen: “Ik heb al vaker conventies meegemaakt, maar dit evenement spande de kroon qua omvang en professionaliteit. Alle belangrijke nieuwe features van SOLIDWORKS 2018 werden uitgebreid belicht, met volop mogelijkheden om vragen te stellen en functionaliteiten te testen.”

De trip naar SOLIDWORKS World 2017 was enorm waardevol voor de heer Beffers. Zijn interesse lag vooral bij Model Based Definition (MBD) en de mogelijkheden om daarmee processen te optimaliseren en automatiseren. Daarvoor was hij bij SOLIDWORKS World aan het juiste adres. Zo had hij de eerste dag al direct een drie uur durende sessie met specialisten van SOLIDWORKS en diverse bedrijven over de hele wereld met interesse in MBD. “Dat was ontzettend nuttig. Ik ben heel veel handige zaken te weten gekomen, ben een stuk verder in mijn beeldvorming en heb bovendien goede contacten gelegd met andere bedrijven die zich in dezelfde situatie bevinden.”

Design Solutions regelde bovendien meetings met de productmanager van MBD van SOLIDWORKS. “Met hem heb ik afspraken gemaakt over hoe we elkaar verder kunnen helpen. Hij was erg geïnteresseerd in klantenervaringen van dit relatief nieuwe product (MBD is 2 jaar oud, red.). Het meest bijzonder aan mijn bezoek aan SOLIDWORKS World was echter een lunch met Gian Paolo Bassi, de CEO van SOLIDWORKS. Het was een bijzondere eer om met hem te kunnen spreken, met dank aan de status van Design Solutions binnen het SOLIDWORKS ecosysteem.”

Rademaker richt zich al enige tijd op Model Based Enterprise, een manier om kosten te verlagen, efficiëntie te verhogen en de kwaliteit van producten te verbeteren. Het bedrijf gebruikt hiervoor de SOLIDWORKS module MBD, waarmee ze alle ‘Product Manufacturing Information’ (PMI) in het 3D model zetten. Rob Beffers: “Normaal gesproken wordt die informatie in een losse 2D tekening gezet. Dat kost extra tijd en levert versnipperde informatie op. Nu maken we deze informatie leesbaar voor machines en gebruiken we die direct om het proces verder te automatiseren. Wij zien SOLIDWORKS MBD daarom als ‘enabler’ van smart manufacturing. Die innovatie is voor ons erg belangrijk, zowel in onze producten voor klanten als in onze integrale processen. Design Solutions doet dat op gebied van 3D CAD software, wij in de food industrie. Daarom sluiten wij als partners naadloos op elkaar aan.”