Selecteer een pagina

SOLIDWORKS Composer

Creëer hoogwaardige technische documentatie voor handleidingen en instructievideo’s.

Visueel

Maak visueel zeer sterk materiaal – voor papier of video’s.

Gekoppeld

Verandert je ontwerp? Dan update jouw handleiding direct. Pure tijdswinst!

Ieder zijn vak

De engineer zijn werk in SOLIDWORKS, de documentalist in Composer. Maar wel verbonden!

Wat is SOLIDWORKS Composer?

Krachtige software voor technische communicatie

Bekijk de demo!

l

Grafische kwaliteit

Zie alle grafische opties, precies zoals je wilt in jouw handleidingen.

/

Gekoppeld

Composer is gekoppeld met SOLIDWORKS voor grote efficiency in het documentatieproces.

R

Diverse output mogelijkheden

Van afbeeldingen tot PDF tot instructievideo’s – alles tot jouw beschikking.

Dit maken onze klanten met Composer

“Met Composer kun je snel een goed en eenduidig plaatje genereren. Er hoeft nog maar heel weinig tekst bij om het voor de gebruiker begrijpelijk te maken.”
“Als je je instructies in beeld hebt worden producten meestal zonder problemen meteen goed in elkaar gezet. Als bedrijf kun je daar wel een rekensommetje op loslaten en zien wat het je kan opleveren.”
“SOLIDWORKS Composer levert ons heel veel tijdwinst op. Ik kan met de muis de onderdelen kiezen, precies in de juiste hoek draaien en er een mooie lijntekening van maken.”
“Composer is een plezier om mee te werken! Het geeft duidelijkheid en rust aan onze assemblage instructies. Voorheen gebruikten we foto’s en tekst. Maar nu hebben we heldere stap voor stap afbeeldingen en is tekst niet meer nodig! SOLIDWORKS Composer bespaart ons veel tijd omdat het maken en aanpassen van instructies eenvoudig is.”
“We gebruiken Composer voor het maken van onderdeelboeken. Een van de voordelen van Composer is dat de SOLIDWORKS bestanden niet ‘vervuild’ worden met teveel Exploded View configuraties. Daardoor kunnen we het maken van handleidingen gemakkelijk en veilig uit handen geven.”
“Beelden zeggen meer dan woorden! We gebruiken Composer voor assemblage- en montagetekeningen. Dankzij het gebruik van duidelijke afbeeldingen, kleuren en pijlen is het duidelijk wat er in welke volgorde moet gebeuren.”

SOLIDWORKS Composer

Professionele documentatie voor jouw producten

Alle grafische opties voor een prachtige handleiding

CAD versus documentatie

Met SOLIDWORKS genereer je prachtige renderingen. Voor handleidingen zijn echter andere grafische eigenschappen gewenst. Met SOLIDWORKS Composer heb je precies dat.

Grafische opties

Pijlen in alle soorten en maten en in rotatierichting, 3D model met vele lijnstijlen en vulstijlen. Alles wat gebruikelijk voor handleidingen is, is binnen handbereik in Composer.

Grafische export

SOLIDWORKS Composer exporteert je afbeeldingen in diverse formaten: 2D vector formaten (SVG, EPS, CGM) en hoge resolutie afbeeldingen (BMP, JPG, PNG, and TIF files).

solidworks composer

Creëer interactieve instructies

solidworks composer

Stappenplan

Zet in SOLIDWORKS Composer de stappen op voor de instructie van jouw product en schakel door middel van animaties van de ene stap naar de andere.

Assemblage en service instructies

De geanimeerde stappen zijn ideaal voor trainingsdoeleinden, voor het assembleren van producten en om uit te leggen hoe bijvoorbeeld de service dient te gebeuren.

Flexiblele output

Exporteer de output als video’s of in de stand alone Composer player voor meer interactie.

Parallelle ontwikkeling van productdocumentatie

Ieder zijn vak

3D CAD en Composer zijn gelinkt aan elkaar. Zo kan de engineer zich focussen op ontwerpen en de documentalist op de afbeeldingen en animaties.

Documentatie het sluitstuk? Niet meer...

Vroeger kon de ontwikkeling van de handleiding pas starten als het ontwerp definitief was. Met de link tussen 3D en Composer zijn die dagen voorbij.

Verbeterde cashflow

Door het eerder opleveren van de handleiding voldoe je aan alle deliverables van jouw product. Je klant zal je nu ook eerder betalen! Als dat geen Return-on-Investment is…

solidworks composer screenshot
Veelgestelde vragen

Wat is SOLIDWORKS Composer?

SOLIDWORKS Composer is krachtige software voor technische communicatie. Met SOLIDWORKS Composer heb je vele grafische opties voor handleidingen, zowel voor een geprinte of een interactieve versie.

Hoe werkt SOLIDWORKS Composer?

SOLIDWORKS Composer helpt je door op basis van je 3D CAD model handleidingen en grafische opties te genereren. Dit kunnen SOLIDWORKS modellen zijn, maar ook STEP files uit andere CAD-pakketten zoals Creo.

Wat kan ik met SOLIDWORKS Composer?

Met SOLIDWORKS Composer kun je afbeeldingen en animaties voor handleidingen maken aan de hand van de ontwerpen van de engineers. SOLIDWORKS Composer zorgt voor tientallen grafische opties, waardoor je 3D modellen en animaties duidelijk en aantrekkelijk kunt documenteren.

Hoe duur is SOLIDWORKS Composer?

Ben je benieuwd naar de prijs van SOLIDWORKS Composer? Vraag dan een offerte aan. Ga naar onze homepage en kies rechts bovenaan 'Offerte aanvragen'.