SOLIDWORKS Educational

Werkt in het onderwijs!

SOLIDWORKS Educational Edition

Een zeer complete versie zodat uw leerlingen en studenten leren om te ontwerpen met de meest geavanceerde 3D CAD software

 

3D CAD is niet meer weg te denken uit de technische wereld van vandaag. Of uw vakgebied nu werktuigbouw, metaal, metaal-elektro, industrieel productontwerpen of autotechniek is: 3D CAD is hét gereedschap van de ontwerper en engineer vandaag de dag. De inzetbaarheid van SOLIDWORKS in het onderwijs is enorm. Ruim 75% van de educatieve markt in de Benelux maakt al gebruik van SOLIDWORKS Educational Edition!

PROBEER NU GRATIS
SOLIDWORKS PREMIUM

Inhoud van SOLIDWORKS Educational Edition

SOLIDWORKS Educational is zeer uitgebreid. Hiermee leert de leerling alle essentiële facetten van huidige en toekomstige productontwikkeling met het meest geaccepteerd 3D CAD pakket ter wereld. SOLIDWORKS Education Edition 2016/2017 bevat:

Een zeer complete versie dus, die verkrijgbaar is als standalone of als netwerklicentie.

Geniet van vele extra’s

Vanaf 45 licenties op een netwerk kunnen studenten gebruik maken van de Student Design Kit. Heeft uw school de beschikking over een netwerklicentie met 100 gebruikers of meer, én beschikt u over een geldig onderhoudscontract voor deze gebruikers, dan kunt u voor uw studenten thuis de Student Engineering Kit bestellen. Deze Kit heeft dezelfde functionaliteit als SOLIDWORKS Educational. Het aantal activaties is gelijk aan het aantal gebruikers in uw netwerklicentie.

SOLIDWORKS Tutorials

Praktisch Nederlandstalig Lesmateriaal

Leer op praktische wijze SOLIDWORKS met de speciale Nederlandstalige tutorials voor het lager en middelbaar technisch onderwijs. Deze tutorials zijn in nauw overleg met onderwijsinstituten ontwikkeld en sluiten optimaal aan bij het niveau van de leerlingen en studenten.

SOLIDWORKS voor docenten

Een gebruiksvriendelijke tool, waarmee uw studenten zo aan de slag kunnen. Maak ook een glansrijke carrière in de techniek voor uw studenten mogelijk!

Verschijningsdatum

Voor SOLIDWORKS Educational verschijnt de nieuwe release in de regel in de periode mei/juni. Deze verschijningsdatum is bewust gekozen. Door u de nieuwe versie aan het eind van het schooljaar toe te sturen, kunt u deze op het gemak installeren, zodat er vanaf het nieuwe schooljaar weer met een nieuwe versie van SOLIDWORKS kan worden gewerkt.

Gaandeweg het schooljaar heeft u dus niet te maken met wijzigingen in de software. U ontvangt een nieuwe release als u beschikt over een geldig onderhoudscontract.

Let op!: De versie SOLIDWORKS Educational loopt altijd een versie achter ten opzichte van de commerciële versie SOLIDWORKS.

 

Training voor Docenten

Teach the Teacher training SOLIDWORKS Educational 2015-2016

Geeft u les in SOLIDWORKS of wordt er lesgegeven in SOLIDWORKS  bij u op school? Dan is het raadzaam om u nu in te schrijven voor de 1-daagse SOLIDWORKS Teach the Teacher training. Onlangs is de nieuwe educatieve release SOLIDWORKS 2015-2016 uitgekomen en als docent zijnde behoort u uiteraard op de hoogte te zijn van de vernieuwingen in SOLIDWORKS .

Tijdens de SOLIDWORKS Teach the Teacher training leert u – aan de hand van een presentatie en oefeningen – hoe u voordelen haalt uit de nieuwe en verbeterde functionaliteiten van de nieuwste versie van SOLIDWORKS Educational. Na deze training heeft u frisse ideeën opgedaan om sneller te kunnen werken op het gebied van de alledaagse functionaliteiten en staat u zelfverzekerd voor de klas.

Informatie voor studenten

Een zeer complete versie zodat uw leerlingen en studenten leren om te ontwerpen met de meest geavanceerde 3D CAD software

Download de Student Design Kit

Vanaf 45 licenties op een netwerk ontvangt u een gratis studentenversie, de SOLIDWORKS Student Design Kit, beschikbaar via internet. Hier dient u een specifieke license ID in te geven. Deze ontvangt u via Design Solutions, samen met een Student Design Kit DVD.

Let op: deze versie bevat minder functionaliteit dan de SOLIDWORKS Educational Edition, namelijk: SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Simulation Xpress Only, SOLIDWORKS Flow Xpress Only en Sustainability Xpress Only.   

Praktische informatie voor studenten

Meer dan 30.000 studenten in de Benelux gebruiken inmiddels SOLIDWORKS. Voor ons een onmogelijke taak om jullie allemaal te helpen met vragen. Daarom is je eerste aanspreekpunt altijd je CAD docent of ICT beheerder. Om jullie op weg te helpen is op diverse websites en forums informatie beschikbaar. Hieronder een opsomming van enkele nuttige links: