SOLIDWORKS PCB

SOLIDWORKS PCB (Printed Circuit Board) is volledig in SOLIDWORKS 3D CAD geïntegreerde ontwerpsoftware voor het ontwikkelen van printplaten. Het programma dicht de kloof tussen elektrisch en mechanisch ontwerp. MCAD en ECAD afdelingen kunnen gelijktijdig werken aan hetzelfde ontwerp; alle wijzigingen zijn voor beide partijen eenvoudig terug te vinden in het wijzigingsoverzicht. Zo wordt de productiviteit gestroomlijnd en worden fouten voorkomen.

Vertrouwde interface

Ontwerp eenvoudig en snel printplaten dankzij een intuïtieve interface die gebaseerd is op SOLIDWORKS 3D CAD.

Naadloze integratie ECAD/MCAD

Combineer eenvoudig uw printplaatontwerp met het mechanisch design. Werk bovendien gelijktijdig aan hetzelfde project dankzij real-time synchronisatie.

Eén ontwerpomgeving

Ontwikkel printplaten eenvoudig in één ontwerpomgeving: van schematische weergave naar 2D printplaat ontwerp en 3D visualisatie.

SOLIDWORKS PCB

Uw elektrisch schema, 2D printplaat ontwerp en 3D product in één softwareomgeving ontwikkeld

Krachtige opties

Intelligente functies, krachtige mogelijkheden.

+

Koppeling met 3D CAD ontwerp

Ontvang meldingen en controleer wijzingen bij aanpassingen in het PCB of 3D CAD ontwerp.

Koppeling met database van leveranciers

Koppel SOLIDWORKS PCB met de database van leveranciers en controleer real-time de prijzen en beschikbaarheid van uw benodigde ontwerpcomponenten.

Elektrische schema’s ontwerpen

Omvangrijke bibliotheek

Krijg toegang tot een bibliotheek met duizenden onderdelen en symbolen voor het ontwerpen van printplaten. Beheer en hergebruik ook eenvoudig uw eigen schematic templates of componenten.

Electrical Rule Check

Voorkom errors met een automatische check van uw elektrisch ontwerp. Dankzij een uitgebreide reeks regels worden verbindingen en parameter instellingen gecontroleerd. Zo bespaart u veel tijd in het handmatig opsporen van fouten in uw schema’s.

2D printplaat ontwerpen

Efficiënte routing

PCB helpt uw routing en flexibiliteit te optimaliseren. Intuïtieve functies als ‘enkel spoor’ en ‘automatisch obstakels vermijden bij slepen’, maken het (ver)plaatsen van componenten op uw bord sneller en gemakkelijker dan ooit.

Differential pair routing

Het automatisch toepassen van differential pair routing op uw printplaatontwerp bespaart veel tijd.

Design Rule Check

SOLIDWORKS PCB controleert automatisch of uw ontwerp voldoet aan de productie-eisen en limitaties met betrekking tot de hoogtes en positionering van componenten op de printplaat.

3D ontwerp en integratie van de printplaat

3D weergave voor controle

PCB maakt dure prototypes overbodig. Controleer of uw printplaat en componenten in uw mechanische behuizing passen met een krachtige 3D-engine die uw ontwerp real-time in 3D visualiseert.

Koppeling met SOLIDWORKS 3D CAD

PCB verzorgt de real-time synchronisatie van uw ontwerpdata tussen SOLIDWORKS PCB en SOLIDWORKS 3D CAD. Zo is zowel het elektrisch als het mechanisch ontwerp altijd up-to-date en kunnen engineers optimaal samenwerken. Elke wijziging moet in beide ontwerpen worden goedgekeurd binnen het wijzigingsoverzicht.

Ontdek onze toegevoegde waarde en haal meer uit SOLIDWORKS

Training

 

Design Solutions ontwikkelt haar lesmateriaal zelf, zodat je praktijkgerichte training krijgt met Nederlandstalig trainingsmateriaal. Hierdoor kun je sneller en slimmer werken met SOLIDWORKS.

Lees meer>

 

Helpdesk

 

Onze helpdesk bestaat uitsluitend uit gemotiveerde en gecertificeerde SOLIDWORKS experts. Indien gewenst kijken ze op afstand met je mee, zodat je ontwerpproces geen onnodige vertraging oploopt.

+31(0)418 – 510 557

 

On site trainingen

 

Wij verzorgen ook maatwerk trainingen voor grote en kleine bedrijven op locatie. Uiteraard afgestemd op het kennisniveau en de dagelijkse praktijk binnen je bedrijf, zodat je significante vooruitgang kunt boeken.

Lees meer>

 

Implementatie

 

Design Solutions implementeert al vele jaren SOLIDWORKS software bij de meest uiteenlopende bedrijven. Door deze ervaring ben je verzekerd van een optimale werking van je SOLIDWORKS systeem.

 

Seminars

 

Om het kennisniveau van onze klanten te verhogen, organiseren we regelmatig technische SOLIDWORKS seminars waarin bepaalde onderwerpen dieper worden behandeld.

 

Upgrades

 

Je ontvangt automatisch de laatste updates van SOLIDWORKS, zodat je makkelijk en snel jouw systeem up-to-date kan houden en je team optimaal met SOLIDWORKS blijft werken.