SOLIDWORKS Trainingen

Een praktijkgericht en compleet aanbod van trainingen en cursussen voor alle SOLIDWORKS producten, ontwikkeld door Design Solutions.

Ontwerpen in 3D

Voor beginners

Leer gedegen werkwijzen zodat je goed en snel kunt modelleren in SOLIDWORKS Standard, Professional en Premium.

Documentatie

Voor beginners & gevorderden

Volg een cursus om efficiënt documentatie te leren creëren voor allerlei doeleinden, op basis van je 3D modellen.

Ontwerpen in 3D

Voor gevorderden

Specialiseer je met SOLIDWORKS 3D CAD op het gebied van complexe vormen, routing, samenstellingen of plaatwerk.

Data Management

Voor beginners & gevorderden

Leer tijdens een cursus hoe je jouw ontwerpdata professioneel beheert met SOLIDWORKS Product Data Management.

Elektrisch ontwerp

Voor beginners & gevorderden

In deze cursussen leer je hoe je elektrische schema’s integreert in je SOLIDWORKS 3D modellen.

Virtueel testen

Voor beginners & gevorderden

Leer hoe je je 3D ontwerp met SOLIDWORKS virtueel, onder levensechte condities test en zo je product verbetert.

Onderwijs

Voor beginners

Volg een cursus om de SOLIDWORKS basis te leren waarna je deze kennis kan overbrengen aan leerlingen & studenten.

ONTWERPEN IN SOLIDWORKS 3D VOOR BEGINNERS

SOLIDWORKS Basistraining

6 dagen

In onze SOLIDWORKS basiscursus leer je aan de hand van ons Nederlandstalig trainingsmateriaal specifieke werkmethoden zodat je SOLIDWORKS 3D CAD efficiënt inzet in jouw ontwerpproces. Dit is de ideale training als je nog geen ervaring met SOLIDWORKS hebt.

SOLIDWORKS Professional Training

8 dagen

In deze training leer je hoe je SOLIDWORKS 3D CAD optimaal inzet in jouw ontwerpproces. Ook ontwikkel je vaardigheden voor het ontwerpen van samenstellingen en plaatwerk, het maken van 2D tekeningen en het renderen van 3D CAD modellen. In deze SOLIDWORKS cursus leer je alles over de wereld van productontwikkeling en hoe je jouw proces kunt optimaliseren.

SOLIDWORKS Premium Training met Routing

9 dagen

Na het volgen van deze cursus weet je niet alleen hoe je optimaal werkt met de SOLIDWORKS Premium versie, maar hebben ook de routingapplicaties van deze bundel geen geheimen meer voor je. Wil je deelnemen aan deze SOLIDWORKS cursus? Schrijf je dan snel in!

SOLIDWORKS Premium Training met Simulation

11 dagen

Naast de fijne kneepjes van de SOLIDWORKS Premium versie leer je tijdens deze cursus hoe je de virtuele testmogelijkheden van de standaard Simulation applicaties van SOLIDWORKS in deze bundel benut voor nog betere ontwerpen.

ONTWERPEN IN SOLIDWORKS 3D VOOR GEVORDERDEN

SOLIDWORKS Samenstellingen Training

1 dag

Ben je op zoek naar een SOLIDWORKS cursus waarin je specifiek leert hoe je efficiënt samenstellingen opzet en gebruikt, dan is deze training een prima keuze.

SOLIDWORKS Large Assembly Design Training

1 dag

Tijdens deze eendaagse cursus voor gevorderde gebruikers leer je om SOLIDWORKS te gebruiken voor grote samenstellingen. Hierdoor werk je efficiënter en optimaliseer je de performance van SOLIDWORKS wanneer je met grote samenstellingen werkt.

SOLIDWORKS Complexe Vormen Training

3 dagen

In deze training voor gevorderde SOLIDWORKS gebruikers leer je specifieke ontwerpmethoden voor het modelleren van complexe vormen, waarmee je met behoud van flexibiliteit complexe vormen maakt in 3D CAD.

SOLIDWORKS Drawings Training

1 dag

In deze eendaagse cursus leer je hoe je de mogelijkheden van SOLIDWORKS 3D CAD het beste kan inzetten voor het maken van perfecte productietekeningen.

SOLIDWORKS Plaatwerk Training

1 dag

Ontdek in deze eendaagse cursus welke specifieke SOLIDWORKS functies er zijn waarmee je geweldige plaatwerk toepassingen kunt modelleren.

Refresh Training voor gevorderden

1 dag

In deze eendaagse SOLIDWORKS opfriscursus maak je kennis met de voordelen van de nieuwe en verbeterde functies van de allerlaatste SOLIDWORKS release.

Certified SOLIDWORKS Professional Examen Training

1 dag

Ga je het Certified SOLIDWORKS Professional (CSWP) examen doen? Je bereidt je optimaal voor op de officiële SOLIDWORKS certificering met deze speciaal ontwikkelde examentraining.

SOLIDWORKS Routing Training

1 dag

Breng je SOLIDWORKS CAD ontwerpen een niveau hoger en leer tijdens deze eendaagse cursus hoe je snel en eenvoudig leidingen en kabels toevoegt aan je 3D model in SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS Spuitgegoten Producten Training

2 dagen

Volg deze SOLIDWORKS cursus om te leren hoe je snel en vakkundig spuitgegoten producten en spuitgietmallen ontwerpt in SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS SIMULATION Training

SOLIDWORKS Simulation Basistraining Training

3 dagen

Leer hoe je jouw 3D ontwerp virtueel test met een FEM-analyse in SOLIDWORKS door randvoorwaarden als belastingen en opleggingen aan te brengen (Finite Element Method analyse).

SOLIDWORKS Simulation Professional Training

Aantal dagen in overleg

In deze diepgaande introductie op de Simulation Professional software leer je hoe je optimaal gebruik maakt van de specifieke functionaliteiten van deze bundel.

SOLIDWORKS Simulation Premium Training

Aantal dagen in overleg

In deze SOLIDWORKS cursus ontdek je alle mogelijkheden en toepassingen van de non-lineaire module van Simulation Premium, zodat je ontwerpen maakt die beter presteren.

SOLIDWORKS Flow Simulation Training

2 dagen

Tijdens deze tweedaagse SOLIDWORKS cursus leer je hoe je met digitale testen waardevolle inzichten verkrijgt over lucht- en vloeistofstromen, zowel rond als in je 3D ontwerp.

SOLIDWORKS Elektrisch Ontwerp Training

SOLIDWORKS Electrical 2D Schematic Basistraining

3 dagen

Tijdens deze basistraining leer je ontwerpen met SOLIDWORKS Electrical 2D waarna je elektrische schema’s kunt creëren voor apparaten en andere producten.

SOLIDWORKS Electrical 3D Basistraining

1 dag

Na deze basiscursus weet je hoe je SOLIDWORKS Electrical 3D optimaal inzet, zodat je elektrische schema’s kunt integreren in 3D modellen van machines of andere producten.

SOLIDWORKS Electrical Vervolgtraining Intermediate

1 dag

Tijdens deze eendaagse SOLIDWORKS vervolgcursus op de Electrical 3D Basistraining ontdek je meer geavanceerde onderwerpen en functies van SOLIDWORKS Electrical.

SOLIDWORKS Documentatie Trainingen

SOLIDWORKS Composer Training

2 dagen

In deze cursus leer je hoe je met SOLIDWORKS Composer op basis van je CAD model eenvoudig handleidingen, instructies, losse illustraties, doorsneden, detailviews en animaties creëert. Ook geschikt voor niet-engineers!

SOLIDWORKS Visualize Training

2 dagen

Na het volgen van deze tweedaagse cursus maak je met SOLIDWORKS Visualize in een handomdraai fotorealistische afbeeldingen en andere renders van jouw 3D CAD model voor marketing of sales.

SOLIDWORKS Data management Training

SOLIDWORKS Data Management Training

Aantal dagen in overleg

Na deze training weet je hoe je documenten aanmaakt, zoekt en wijzigt. Ook leer je zelfstandig een projectstructuur op te zetten die jouw hele afdeling kan toepassen.

Teach The Teacher

Teach The Teacher Training SOLIDWORKS Educational

6 halve dagen

Ben je docent en wil je studenten leren hoe ze met SOLIDWORKS moeten werken? Volg dan onze speciale Teach the teacher SOLIDWORKS cursus voor docenten en opleiders.

Gratis SOLIDWORKS trainingsadvies

We adviseren je graag over de SOLIDWORKS cursus die het beste aansluit bij je behoefte.

Bel ons vrijblijvend op 0418-510 557 voor antwoorden op al je vragen over SOLIDWORKS trainingen.

Waarom kies je Design Solutions voor een SOLIDWORKS cursus of training?

Onze SOLIDWORKS trainingen en cursussen (corona proof) gaan verder dan het behandelen van de software mogelijkheden. We combineren de features met toepassing in de praktijk, zodat je snel aan de slag kunt op je werk. Er is zelfs ruimte om vragen over je eigen SOLIDWORKS 3D ontwerp aan onze ervaren SOLIDWORKS consultant te stellen.

Praktijkgericht

We verbinden de theorie zoveel mogelijk met jouw dagelijkse praktijk door je zelf met de SOLIDWORKS software aan de slag te zetten. Wat je bij ons leert, kun je meteen toepassen in je werk.

Persoonlijke aandacht

We kiezen bewust voor kleine cursusgroepen zodat we veel individuele aandacht kunnen geven. Je hebt dan ook alle ruimte om je vragen te stellen aan de SOLIDWORKS docent.

Eigen plek

Tijdens een SOLIDWORKS cursus in ons klaslokaal beschik je altijd over je eigen werkstation en een professionele 3D CAD muis. Én je werkt steeds met de laatste versie van SOLIDWORKS.

Maatwerk training of cursus

Naast de klassikale trainingen verzorgen wij op aanvraag SOLIDWORKS cursussen op maat. Zowel cursusduur als het SOLIDWORKS curriculum kunnen aangepast worden.

Nederlandstalig SOLIDWORKS lesmateriaal

Bij veel van onze trainingen en cursussen krijg je Nederlandstalige materialen en naslagwerken die door ons zelf zijn ontwikkeld. Zo leer je net wat makkelijker met SOLIDWORKS werken.

Centraal gelegen

Onze SOLIDWORKS cursussen vinden plaats op ons kantoor in Zaltbommel, Gelderland. Dat is centraal gelegen in Nederland, zodat elke cursist uitgerust aan de training kan beginnen.

Wat vinden onze klanten?

4,9 20 reviews

 • Avatar Tim Herrebrugh ★★★★★ een week geleden
  Altijd goede hulp bij technische vragen en er wordt meegedacht wanneer je ergens mee zit, super!
 • Avatar Anton Daniels ★★★★ een maand geleden
  Een paar weken geleden ben ik benaderd voor een kennis making gesprek met onze nieuwe contact persoon. Graag wilde ze weten of ik specifieke vragen had … Lees meer over Solidworks. Ik had een lijstje gemaakt en door gegeven.
  Afgelopen vrijdag had ik dit gesprek waar bij ook Jeroen Spee deelnam en werd mijn vragen lijstje keurig behandeld. Jeroen had ook nog een paar goede tips naar aanleiding van mijn vragen.
 • Avatar Hans Vullers ★★★★★ een maand geleden
  Zeer vriendelijk en deskundig. Vakkundige helpdesk, competitieve prijzen en interessante aanbiedingen. Aanrader!
 • Avatar Daniel Declercq ★★★★★ 2 maanden geleden
  Net een opleiding achter de rug, zeer professionele expert (Arne) !
  Verder didactisch materiaal gewoon prachtig! en uniek!! , iets wat je bij bij de concurrentie
  … Lees meer helemaal nooit hoeft op te rekenen.
  Dus, Solid Works opleiding?, gewoon Design Solutions, point finale!

Bekijk alle reviews Schrijf een review

Veelgestelde vragen over SOLIDWORKS trainingen en cursussen bij Design Solutions

Hoe lang duurt een SOLIDWORKS training of cursus?

Onze basiscursussen duren 6 tot 8 dagen, opgedeeld in blokken van 2 opeenvolgende dagen. Per keer zit er dan meestal een week tussen de trainingsdagen, zodat je de opgedane kennis meteen in de praktijk kunt brengen. Onze gevorderde SOLIDWORKS cursussen duren doorgaans 1 of 2 dagen. Daarnaast hebben we SOLIDWORKS cursussen waarbij we de cursusdagen in overleg met de cursisten inplannen. Geïnteresseerd? Schrijf je direct in voor één van onze SOLIDWORKS cursussen!

Voor docenten werken we bij de Teach The Teacher Training SOLIDWORKS Educational met 6 halve trainingsdagen.

Voor al onze SOLIDWORKS trainingen en cursussen geldt dat de duur en opzet gebaseerd zijn op het realiseren van maximaal leer rendement.

Wat leer je tijdens een SOLIDWORKS training of cursus?

SOLIDWORKS is een veelzijdig en populair 3D CAD programma. Je leert daarom tijdens onze trainingen en cursussen praktijkgerichte werkmethoden voor SOLIDWORKS, zodat je de functies van dit 3D CAD programma optimaal kunt benutten. Onze trainers leren je de fijne kneepjes en slimme trucjes waardoor je efficiënter kunt werken met SOLIDWORKS. Dit heeft weer tot gevolg dat je de time to market van een nieuw product versnelt en de ontwikkelkosten verlaagt. Tel uit je winst!

Voor wie zijn onze SOLIDWORKS cursussen en trainingen bedoeld?

Onze SOLIDWORKS cursussen en trainingen zijn bedoeld voor ontwerpers, engineers en technisch tekenaars uit verschillende branches, zoals machinebouw, procesindustrie en consumentenproducten. Je bent in elk geval verbonden met de wereld van de productontwikkeling en wilt alles uit SOLIDWORKS halen. En het maakt niet uit hoe klein of hoe groot je bedrijf in de maakindustrie is.

Ben je docent? Dan kun je ook SOLIDWORKS cursussen bij ons volgen, bijvoorbeeld de Teach The Teacher Training SOLIDWORKS Educational. Of je nu lesgeeft aan een vakopleiding, middelbare of hogere opleiding of universiteit, je bent welkom!

Krijg ik een diploma na het volgen van een SOLIDWORKS cursus of training bij jullie?

Wij zijn officieel SOLIDWORKS reseller en gecertificeerd trainingspartner. Na het volgen van een van onze hoogwaardige SOLIDWORKS cursussen krijg je daarom van ons een SOLIDWORKS trainingscertificaat.

Dat is een bewijs dat je een kwaliteitstraining op het gebied van SOLIDWORKS hebt gevolgd bij een SOLIDWORKS Elite reseller die erkend is door SOLIDWORKS om opleidingen te verzorgen. Het is altijd goed om op je cv te vermelden dat je zo’n certificaat hebt behaald.

Wat kost een SOLIDWORKS cursus of training?

De prijs voor een cursus of training hangt af van het aantal cursusdagen en loopt uiteen van enkele honderden tot meer dan duizend euro per persoon voor meerdaagse SOLIDWORKS cursussen. Kom je samen met collega’s een SOLIDWORKS training of cursus volgen? Dan maken we graag een offerte op maat.

Kan ik ook online SOLIDWORKS trainingen volgen bij jullie?

Jazeker! Hoewel we onze trainingslokalen hebben aangepast om aan alle COVID-19 maatregelen te voldoen, organiseren wij desgewenst graag een online SOLIDWORKS cursus. Geen enkel probleem.

Neem contact met ons op via email of telefoon en vertel ons welke SOLIDWORKS training je graag in online vorm wilt volgen. Je krijgt de beschikking over een virtuele SOLIDWORKS licentie en de trainer zal je instrueren via een live videoverbinding.