Selecteer een pagina

SOLIDWORKS Trainingen

Een praktijkgericht en compleet trainingsaanbod voor alle facetten van SOLIDWORKS, ontwikkeld door Design Solutions.

Basistraining

Voor beginners op het gebied van 3D tekenen

Leer in 6 dagen goed, slim en snel modelleren in SOLIDWORKS Standard, Professional en Premium.

Conversie training

Voor gebruikers met ervaring met een ander 3D CAD pakket

Volg deze 4-daagse training en je maakt een soepele overstap van andere 3D CAD pakketten naar SOLIDWORKS.

Refresh Training

Voor SOLIDWORKS gebruikers die de kennis willen opfrissen

In deze eendaagse opfriscursus leer je alle voordelen van de meest recente SOLIDWORKS release.

Vervolgtrainingen

Voor gevorderden

Specialiseer je met SOLIDWORKS 3D CAD op het gebied van complexe vormen, drawings, samenstellingen of plaatwerk.

Documentatie

Voor beginners & gevorderden

Volg een cursus om efficiënt documentatie te leren creëren voor allerlei doeleinden, op basis van je 3D modellen.

Virtueel testen

Voor beginners & gevorderden

Leer hoe je je 3D ontwerp met SOLIDWORKS virtueel, onder levensechte condities test en zo je product verbetert.

Elektrisch ontwerp

Voor beginners & gevorderden

In deze cursussen leer je hoe je elektrische schema’s integreert in je SOLIDWORKS 3D modellen.

Basistrainingen voor ieder niveau

Ontwerpen met 3D CAD voor beginners

SOLIDWORKS Basistraining

6 dagen

Zet jij je eerste stappen in ontwerpen in 3D? Of heb je al eens met SOLIDWORKS gewerkt maar mis je de fijne kneepjes? Daarvoor bieden we de basistraining SOLIDWORKS. In zes dagen leer je hoe je slim ontwerpt en het maximale uit SOLIDWORKS haalt.

Meer info en inschrijven ›

Overstappen vanuit ander 3D CAD pakket

Conversie Training

4 dagen

Deze training is uitermate geschikt voor ervaren 3D CAD gebruikers, die overstappen van een ander platform naar SOLIDWORKS. In 4 dagen tijd worden zij getraind in het toepassen van alle basisbegrippen van SOLIDWORKS.

Meer info en inschrijven ›

Je bestaande SOLIDWORKS kennis opfrissen

Refresh Training

1 dag

Heb je eerder met SOLIDWORKS gewerkt maar de afgelopen periode langere tijd niet? Dan is het slim de Refresh Training te volgen. Je bent in één dag  volledig op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden van de meest recente release van SOLIDWORKS.

Meer info en inschrijven ›

Vervolgtrainingen

Plaatwerk

1 dag

Ontdek in deze eendaagse cursus welke specifieke SOLIDWORKS functies er zijn waarmee je geweldige plaatwerk toepassingen kunt modelleren.

Meer info en inschrijven ›

Complexe Vormen

3 dagen

In deze training voor gevorderde SOLIDWORKS gebruikers leer je specifieke ontwerpmethoden voor het modelleren van complexe vormen, waarmee je met behoud van flexibiliteit complexe vormen maakt in 3D CAD.

Meer info en inschrijven ›

Drawings

1 dag

In deze eendaagse cursus leer je hoe je de mogelijkheden van SOLIDWORKS 3D CAD het beste kan inzetten voor het maken van perfecte productietekeningen.

Meer info en inschrijven ›

Samenstellingen

1 dag

Ben je op zoek naar een SOLIDWORKS cursus waarin je specifiek leert hoe je efficiënt samenstellingen opzet en gebruikt, dan is deze training een prima keuze.

Meer info en inschrijven ›

Large Assembly Design

1 dag

Tijdens deze eendaagse cursus voor gevorderde gebruikers leer je om SOLIDWORKS te gebruiken voor grote samenstellingen. Hierdoor werk je efficiënter en optimaliseer je de performance van SOLIDWORKS wanneer je met grote samenstellingen werkt.

Meer info en inschrijven ›

Trainingen voor specifieke pakketten

Documentatie

SOLIDWORKS Composer Training

2 dagen

In deze cursus leer je hoe je met SOLIDWORKS Composer op basis van je CAD model eenvoudig handleidingen, instructies, losse illustraties, doorsneden, detailviews en animaties creëert. Ook geschikt voor niet-engineers!

Meer info en inschrijven ›

SOLIDWORKS Visualize Training

2 dagen

Na het volgen van deze tweedaagse cursus maak je met SOLIDWORKS Visualize in een handomdraai fotorealistische afbeeldingen en andere renders van jouw 3D CAD model voor marketing of sales.

Meer info en inschrijven ›

Virtueel testen

SOLIDWORKS Simulation Basistraining

3 dagen

Leer hoe je jouw 3D ontwerp virtueel test met een FEM-analyse in SOLIDWORKS door randvoorwaarden als belastingen en opleggingen aan te brengen (Finite Element Method analyse).

Meer info en inschrijven ›

Elektrisch Ontwerp

SOLIDWORKS Electrical 2D Basistraining Schematic

3 dagen

Tijdens deze basistraining leer je ontwerpen met SOLIDWORKS Electrical 2D waarna je elektrische schema’s kunt creëren voor apparaten en andere producten.

Meer info en inschrijven ›

Trainingen op aanvraag

l

SOLIDWORKS Flow Simulation Training

l

SOLIDWORKS Plastics Training

l

PDM Initiatietraining

l

DriveWorks Training

l

SOLIDWORKS Teach the Teacher training

l

SOLIDWORKS Routing Training

l

SOLIDWORKS CSWP Training

l

Stel je eigen training samen

Vraag een training aan

 

Gratis SOLIDWORKS trainingsadvies

We adviseren je graag over de SOLIDWORKS cursus die het beste aansluit bij je behoefte.

 

Bel ons vrijblijvend op 0418-510 557 voor antwoorden op al je vragen over SOLIDWORKS trainingen.

Waarom kies je Design Solutions voor een SOLIDWORKS cursus of training?

Onze SOLIDWORKS trainingen en cursussen (corona proof) gaan verder dan het behandelen van de software mogelijkheden. We combineren de features met toepassing in de praktijk, zodat je snel aan de slag kunt op je werk. Er is zelfs ruimte om vragen over je eigen SOLIDWORKS 3D ontwerp aan onze ervaren SOLIDWORKS consultant te stellen.

Praktijkgericht

We verbinden de theorie zoveel mogelijk met jouw dagelijkse praktijk door je zelf met de SOLIDWORKS software aan de slag te zetten. Wat je bij ons leert, kun je meteen toepassen in je werk.

Persoonlijke aandacht

We kiezen bewust voor kleine cursusgroepen zodat we veel individuele aandacht kunnen geven. Je hebt dan ook alle ruimte om je vragen te stellen aan de SOLIDWORKS docent.

Eigen plek

Tijdens een SOLIDWORKS cursus in ons klaslokaal beschik je altijd over je eigen werkstation en een professionele 3D CAD muis. Én je werkt steeds met de laatste versie van SOLIDWORKS.

Maatwerk training of cursus

Naast de klassikale trainingen verzorgen wij op aanvraag SOLIDWORKS cursussen op maat. Zowel cursusduur als het SOLIDWORKS curriculum kunnen aangepast worden.

Nederlandstalig SOLIDWORKS lesmateriaal

Bij veel van onze trainingen en cursussen krijg je Nederlandstalige materialen en naslagwerken die door ons zelf zijn ontwikkeld. Zo leer je net wat makkelijker met SOLIDWORKS werken.

Centraal gelegen

Onze SOLIDWORKS cursussen vinden plaats op ons kantoor in Zaltbommel, Gelderland. Dat is centraal gelegen in Nederland, zodat elke cursist uitgerust aan de training kan beginnen.

Wat vinden onze klanten?

4,7 26 reviews

 • Avatar Vladimir Yaroshenko ★★★★★ 11 maanden geleden
  Een paar jaar geleden heb ik de eerste Solidworks licentie gehuurd via Design Solutions, waarna ik veel meer kreeg dan alleen een licentie. De service … Lees meer van dit bedrijf staat heel hoog in het vaandel. Bij elke stap, van installatie tot het oplossen van problemen (o.a. met mijn laptop) heeft het personeel van Design Solutions mij enorm geholpen. Elke vraag die ik tot nu toe had is binnen de kortste tijd beantwoord. Dit is dan ook de reden dat ik besloten heb om een licentie via dit bedrijf te kopen.
  Iedereen die te maken krijgt met het werken in Solidworks krijgt ook te maken met situaties waarin het even niet meezit. Uit de grond van mijn hart denk ik ook Design Solutions je met elk probleem kan helpen.
  6 sterren!
 • Avatar Eric Louwers ★★★★★ een jaar geleden
  Als startende ondernemer ben ik terecht gekomen bij Design Solutions. Daar heeft Chantal mij geholpen bij het krijgen van een entrepreneurs programma. … Lees meer Regelmatig contact gehad over hoe het programma beviel en wat de stand van zaken was, ten tijde van het einde van het entrepreneurs programma. Ook daar waren ze flexibel met het vinden van een juiste oplossing
 • Avatar Nathan Gutz ★★★★★ een jaar geleden
  Ik heb voor de designer van mijn startup SOLIDWORKS Premium gekocht. Dit was nieuw voor mij, dus hiervoor had ik wat extra support nodig. Design Solutions … Lees meer heeft mij perfect geholpen, waardoor we nu al een tijdje up&running zijn. Thanks!
 • Avatar Stefan Kuhlman ★★★★★ 2 jaar geleden
  Design Solutions is een bedrijf die erg goed is in het geven van trainingen. Ze nemen alle tijd voor je en is echt een aanrader.
  De sales Chantal Schipperheijn
  … Lees meer is erg vakkundig en geeft het juiste advies op maat. Wij zijn erg blij met deze partnerschap en er zullen nog meer trainingen gaan volgen. Stefan Kuhlman/Summit Europe CV.

Bekijk alle reviews Schrijf een review

Veelgestelde vragen over SOLIDWORKS trainingen en cursussen bij Design Solutions

Hoe lang duurt een SOLIDWORKS training of cursus?

Onze basiscursussen duren 6 tot 8 dagen, opgedeeld in blokken van 2 opeenvolgende dagen. Per keer zit er dan meestal een week tussen de trainingsdagen, zodat je de opgedane kennis meteen in de praktijk kunt brengen. Onze gevorderde SOLIDWORKS cursussen duren doorgaans 1 of 2 dagen. Daarnaast hebben we SOLIDWORKS cursussen waarbij we de cursusdagen in overleg met de cursisten inplannen. Geïnteresseerd? Schrijf je direct in voor één van onze SOLIDWORKS cursussen!

Voor docenten werken we bij de Teach The Teacher Training SOLIDWORKS Educational met 6 halve trainingsdagen.

Voor al onze SOLIDWORKS trainingen en cursussen geldt dat de duur en opzet gebaseerd zijn op het realiseren van maximaal leer rendement.

Wat leer je tijdens een SOLIDWORKS training of cursus?

SOLIDWORKS is een veelzijdig en populair 3D CAD programma. Je leert daarom tijdens onze trainingen en cursussen praktijkgerichte werkmethoden voor SOLIDWORKS, zodat je de functies van dit 3D CAD programma optimaal kunt benutten. Onze trainers leren je de fijne kneepjes en slimme trucjes waardoor je efficiënter kunt werken met SOLIDWORKS. Dit heeft weer tot gevolg dat je de time to market van een nieuw product versnelt en de ontwikkelkosten verlaagt. Tel uit je winst!

Voor wie zijn onze SOLIDWORKS cursussen en trainingen bedoeld?

Onze SOLIDWORKS cursussen en trainingen zijn bedoeld voor ontwerpers, engineers en technisch tekenaars uit verschillende branches, zoals machinebouw, procesindustrie en consumentenproducten. Je bent in elk geval verbonden met de wereld van de productontwikkeling en wilt alles uit SOLIDWORKS halen. En het maakt niet uit hoe klein of hoe groot je bedrijf in de maakindustrie is.

Ben je docent? Dan kun je ook SOLIDWORKS cursussen bij ons volgen, bijvoorbeeld de Teach The Teacher Training SOLIDWORKS Educational. Of je nu lesgeeft aan een vakopleiding, middelbare of hogere opleiding of universiteit, je bent welkom!

Krijg ik een diploma na het volgen van een SOLIDWORKS cursus of training bij jullie?

Wij zijn officieel SOLIDWORKS reseller en gecertificeerd trainingspartner. Na het volgen van een van onze hoogwaardige SOLIDWORKS cursussen krijg je daarom van ons een SOLIDWORKS trainingscertificaat.

Dat is een bewijs dat je een kwaliteitstraining op het gebied van SOLIDWORKS hebt gevolgd bij een SOLIDWORKS Elite reseller die erkend is door SOLIDWORKS om opleidingen te verzorgen. Het is altijd goed om op je cv te vermelden dat je zo’n certificaat hebt behaald.

Wat kost een SOLIDWORKS cursus of training?

De prijs voor een cursus of training hangt af van het aantal cursusdagen en loopt uiteen van enkele honderden tot meer dan duizend euro per persoon voor meerdaagse SOLIDWORKS cursussen. Kom je samen met collega’s een SOLIDWORKS training of cursus volgen? Dan maken we graag een offerte op maat.

Kan ik ook online SOLIDWORKS trainingen volgen bij jullie?

Jazeker! Hoewel we onze trainingslokalen hebben aangepast om aan alle COVID-19 maatregelen te voldoen, organiseren wij desgewenst graag een online SOLIDWORKS cursus. Geen enkel probleem.

Neem contact met ons op via email of telefoon en vertel ons welke SOLIDWORKS training je graag in online vorm wilt volgen. Je krijgt de beschikking over een virtuele SOLIDWORKS licentie en de trainer zal je instrueren via een live videoverbinding.