Het in 3D CAD software en consultancy gespecialiseerde Design Solutions heeft maar liefst zes awards ontvangen tijdens SOLIDWORKS World 2017. Daarmee behoort de SOLIDWORKS reseller tot de absolute top van de wereld.

 

Het evenement van wereldspeler SOLIDWORKS vond van 5 tot 8 februari plaats in Los Angeles en werd bezocht door bijna 6.000 ingenieurs, designers en andere professionals uit technische sectoren. Design Solutions was aanwezig met afgevaardigden van Nederlandse klanten Rademaker en Marel Meat. Het grootste deel van het programma bestond uit sessies op het hoofdpodium en kleinere presentatieruimtes, waarbij nieuwe features van SOLIDWORKS en aanverwante softwareproducten uitgebreid werden belicht. Traditiegetrouw werden op de laatste dag awards uitgereikt onder de ruim 400 gecertificeerde SOLIDWORKS resellers van over de hele wereld.

Het was niet voor de eerste keer dat Design Solutions in de prijzen viel. Het bedrijf won al acht keer op rij de Elite Reseller award, een eer die jaarlijks slechts twintig bedrijven toekomt. Dit jaar verwachtte de Nederlandse 3D CAD specialist diezelfde erkenning al wel. Maar dat ze in totaal zes keer naar het podium mochten komen, was ook voor directeur Arnaud Kooij een grote verrassing. “De Elite Reseller award hebben we gekregen vanwege onze prestaties op het gebied van onderhoud. Voor ons een duidelijk bewijs van de meerwaarde die wij klanten bieden. Een onderhoudscontract bij ons betekent meer dan alleen softwarematig up to date blijven en helpdesk ondersteuning. Wij helpen klanten ook slimmer, sneller en beter te innoveren. We investeren dan ook veel tijd, geld in onze supportafdeling, in gratis technische seminars, in extra tools en hulpmiddelen. Onze klanten waarderen onze inspanningen enorm, waardoor wij weer Elite Reseller mogen zijn. Dat maakt het cirkeltje perfect rond.”

Ook de andere prijzen waren een bewijs van de groei die Design Solutions op meerdere gebieden heeft doorgemaakt. Arnaud Kooij is dan ook uitermate trots: “Ons klantenbestand is de laatste jaren flink gegroeid in Nederland en België. Bovendien hebben we twee zusterbedrijven opgericht, om ook in de breedte te kunnen voldoen aan klantwensen. Dat we daarbij ook de kwaliteit van onze dienstverlening hebben kunnen borgen, is een regelrechte teamprestatie.”

Voor Rob Beffers van Rademaker, gespecialiseerd in machines voor de food industrie, was het de eerste keer dat hij SOLIDWORKS World bezocht. De trip was enorm waardevol voor hem. “Ik heb al vaker conventies meegemaakt, maar dit evenement spande de kroon qua omvang en professionaliteit. Alle belangrijke nieuwe features van SOLIDWORKS 2018 werden uitgebreid belicht, met volop mogelijkheden om vragen te stellen en functionaliteiten te testen. Ik heb ook interessante contacten gelegd met bedrijven uit verschillende werelddelen. En we hebben zelfs één op één kunnen spreken met Gian Paolo Bassi, de CEO van SOLIDWORKS. Een bijzondere eer, die te danken is aan de status van Design Solutions binnen het SOLIDWORKS ecosysteem.”